Oprindelsen

Oprindelsen var en epoke, under Fordums Tid, der er kendetegnet ved at beskrive Vildfladlandets oprindelse.

KRONOLOGISK SKILDRING

Oprindelsen varede fra ca. år 2.000 FNFT, begyndende med Guddommenes skabelse af Vildfladlandet, og sluttende år 1.500 FNFT, med Guddommenes forsvinden.

Indenfor Fladlandsk kronologi er Oprindelsen betegnet som Fladlandsk Rigshistorie og anvender Ny Fladlandsk Tidsregning.

Kronologisk diskussion

Fladlandske kronologer har ikke kunnet finde en Rigsskriftkilde, der beskriver, hvornår Oprindelsen konkret begyndte. Derfor har de valgt at skæve til Naboriget Khartavias arkiver, der beskriver begivenheder i Khartavia helt tilbage til omkring 2.000 FNFT. Indenfor Fladlandsk kronologi er det en udbredt opfattelse at Khartavianerne har pyntet på længden af deres tidslinje. Fladlandske kronologer ser derfor intet i vejen for, at Fladlandets Tidslinje har en tilsvarende længde med argumentet, at der vel ikke kan være noget før Oprindelsen. Derfor er Oprindelsen sat til at starte omtrent samtidigt med den Khartavianske tidslinje.

Epokens tilknytning

Oprindelsen indgår i Fordums Tid.

Oprindelsen har ikke tilknyttede begivenheder eller forløb.

Fremhævede Rigskriftkilder

Følgende Rigsskriftkilder er fremhævede som grundlag for epoken:

  • Skabelsesmyten (for Fladlandet), der beskriver, hvordan Guddommene skabte Vildfladlandet. Skabelsesmyten står i den Hellige bog Chronomicon.

Kronologiske spor

Følgende kronologiske spor er fremhævet som værende efterladt fra epoken:

Vildfladlandet og Livsgletsjeren blev skabt i perioden. I løbet af perioden blev Livsgletsjeren opløst.

Fortællingen om Oprindelsen

Vildfladlandet og nærliggende omgivelser, inkluderende tilstødende vildegne og egnene bag dem, blev af Guddommene skabt under epoken. Efterfølgende blev væsner og titaner skabt. Guddommene forlod derefter deres skaberværk for at lade landskabet og de, der beboede det, forme deres hjem.

Offgame Information

Senest opdateret: 21. august, 2022