Pastinektar (fra Ravnsholt)

Pastinektar (fra Ravnsholt) er et søderi, der består af saften fra en særlig rodfrugt, folk med god smagssans synes, smager lidt sødt.

KARTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kartologi bliver pastinektar (fra Ravnsholt) eksporteret fra Ravnsholt i Alzark.

ADVOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk advologi er der i Fladlandet indimellem lovmæssigt forbud mod at indføre pastinektar til Romun. Pastinektar er betegnet som en eksportvare.

Opskrift på pastinektar

En erfaren finsmager kan lave 1 flaske pastinektar i et køkken, med følgende afgrøde:

  • 1 sæk afgrødsblanding

Anvendelse af pastinektar

Pastinektar er en valgmulighed i fremstilling af luksusretter, der har et lokal søderi som forudsætning (muldlemonade, smagsskiver, mundgodter og saftbidder).

KONSULOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk konsulogi er der enkelte lærde, som mener, at pastinektar er lidt beslægtet med Romuns sukkerroer og dermed deres lækre søderier. Den idé er der dog stor modstand overfor fra folk i Romun, der ser det som uhøvisk, skandaløst og undergravende for god smag at lave den slags grundløse sammenligninger. Der er en udbredt opfattelse blandt befolkningen i Romun, at deres sukkerroer risikerer at blive dårligere og mindre søde, hvis de kommer i for tæt kontakt med pastinektar. Det har endda medført, at folk fra Romun, der rejser til andre steder, kan opføre sig fornærmede eller forskræmte over at blive serveret mad, som er sødet med pastinektar.

Find artiklen i Fladlandsk Markedskartotek Bog I i Biblioteket.

Grafik
Illustration 1: Freya Éowyn K. Chapman (2023).

Senest opdateret: 30. april, 2025

Privatlivsoverblik

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.