Pegasi

Pegasi er fabelvæsner, der ligner heste med vinger, som knækker enhver modstanders kampgejst med deres udstråling.

BÆSTOLOGISK SKILDRING

Pegasi er efter sigende ret sjældne. Der eksisterer dog en myte om, at der engang var en pegasus, der landede på toppen af borgen Khiburg i Lenet Khatan, og at det er en af grundene til, at Slægten Rechtsfelt har en pegasus på deres Slægtsskjold. En pegasus kan så vidt vides blive meget gammel.

Indenfor Fladlandsk bæstologi er pegasi betegnet som store, sjældne, nærlivsændrende, livsfarlige og uhumanoide.

Kategorisering af pegasi

Pegasi er gennem bæstvejning kategoriseret på følgende måde:

  • Størrelsesgrad: Pegasi er i myter blevet sammenlignet med en hest i størrelse, og de bliver derfor kategoriseret som værende store.
  • Væsentræk og type: Pegasi bliver beskrevet som værende en anden størrelse end et menneske, hvilket gør dem uhumanoide, og de bliver derfor kategoriseret som fabelvæsener.
  • Sjældenhedsgrad: Myter fortæller, at pegasi kunne eksistere i vildegne, der har terræn af typen skovland, klippegrund eller græsland, særligt i vildegnen Græshavet. Pegasi bliver beskrevet som værende svære at opspore, fordi de kan flyve og er meget sky, hvilket gør, at de bliver derfor kategoriseret som værende legendariske.
  • Kraftgrad: Ifølge myter er det mest kraftfulde ved pegasi, at de har en karisma, der påvirker alt omkring dem, både i humør og helbred. En pegasus kan inspirere selv den modigste til at blive en kujon, men efter sigende også det modsatte. Det gør, at pegasi bliver betegnet som værende nærlivsændrende.
  • Farlighedsgrad: Eftersom pegasi er betegnet som nærlivsændrende, og da myterne beskriver deres adfærd som velovervejet, bliver de vurderet til at være livsfarlige.
  • Trin: Eftersom pegasi bliver beskrevet som store, sjældne, nærlivsændrende og livsfarlige, konkluderer bæstvejningen, at de er trin 4 fabelvæsner.
  • Varianter: Det er ifølge Navíos Bæstologielektorat ikke registreret varianter af pegasi.

Oplevelsen af mødet med en pegasus

Mødet med en pegasus bliver beskrevet som sjældne og underfundige. I nærheden af pegasus er der ofte frit til himlen med enkelte skyer på, og som de kan gemme sig i. Lydene af vinger, der slår mod vinden, og en skikkelser, der kommer til syne, som den nærmer sig, gør indtryk og får de fleste personer til at stoppe op i forundring. Tanker om at blive stående og nyde synet rammer dem, der ser dem: “Aldrig har jeg set noget så smukt.”

Offgame Information

Senest opdateret: 24. januar, 2024