Præstelærlinge af første grad

Præstelærlinge af første grad er en Herskabelig titel, der bliver båret af personer, som har bestået en trin 1 Præsteprøve og nu er i lære som forkyndere af en given Religion, samt medlemmer af det tilhørende Præsteskab.

Præstelærling af første grad er et fremstående udtryk.

CELESTOLOGISK SKILDRING

Udtrykket Præstelærlinge bliver indimellem brugt uden en givent grad og henviser i den sammenhæng til både Præstelærlinge af første grad og Præstelærlinge af anden grad.

Indenfor Fladlandsk Celestologi er Præstelæring af første grad betegnet som en Gejstlig titel og et Helligt udtryk.

Titelvarianter til Præstelærlinge af første grad

Indenfor EVEAtroen er der en række titelvarianter til Præstelærlinge bestemt af, hvilke Guddomme Præstelærlingene har valgt som favorisering. Mulighederne er Extetikerlærlinge for Extazia, Vægterlærlinge for Vartigan, Lektorlærlinge for Eurika eller Lectorlærlinge for Archimedes.

Forudsætninger for at blive Præstelærlinge af første grad

Indenfor EVEAtroen er det er en forudsætning at have gennemført en trin 1 Præsteprøve, for at opnå titlen Præstelærling af første grad. For at få adgang til at tage prøven er det forventet at ansøgeren lever op til følgende kriterier:

  • ansøgeren er skriftkyndig nok til at kunne læse bøger.
  • ansøgeren er EVEAtro, og derudover mindst én favorisering indenfor Religionen.
  • ansøgeren har selv en mikstur af typen natteblanding til at anvende i prøven.
  • ansøgeren har læst det Tempelpensum, som er tilknyttet Præstelærling af første grad.
  • ansøgeren har en aftale med en potentiel læremester, om at forestå prøven og blive ansøgerens læremester, forudsat at prøven bliver gennemført. Læremesteren er en del af EVEAtroens Præsteskab, og har den favorisering som ansøgeren ønsker at blive Præstelærling indenfor.

KONSULOGISK SKILDRING

I Fladlandet, hvor Rigsreligionen er EVEAtroen, bliver der som udgangspunkt ment Præstelærlinge af første grad for EVEAtroen, når udtrykket Præstelærlinge af første grad bliver brugt.

ENTOLOGISK SKILDRING

Præstelærlinge af første grad bærer et trin 1 orakeltegn.

Offgame Information

Senest opdateret: 26. december, 2022