Prydbånd

Prydbånd er emblemer for Guddommen Extazia, der tager form af særlige blå bånd, som Extaziatro personer bærer på deres ene underarm.

Prydbånd er et fremstående udtryk.

CELESTOLOGISK SKILDRING

Prydbånd er et symbol for personers Extaziatro og bliver båret synligt, så de troende kan vise deres favorisering frem. Extaziatro personer får udleveret Prydbånd i et Tempel, mod en mindre donation til Præsteskabet, men det er også muligt selv at finde et passende blåt bånd og bringe det til Templet for at få det velsignet af en Præst for Extazia.

Indenfor Fladlandsk Celestologi er Prydbånd betegnet som remedier, trosmarkører og et Helligt udtryk.

Religiøs anvendelse

Prydbåndet bliver anvendt under flere ceremonier indenfor Extaziatroen. Prydbåndet bliver båret fra, at bæreren har gennemgået en navngivningsceremoni under Extazia, og indtil vedkommende dør. Det repræsenterer bærerens dedikation til Extazias værdier og bør derfor altid blive båret synligt. Prydbåndet bliver oftest båret på bærerens primære arm.

Mystiske egenskaber

Et Prydbånd har en række mystiske egenskaber, der kun virker i hænderne på en Extaziatro person. Det er først efter myndighedsceremonien, at det kan have konsekvenser at anvende Prydbåndet forkert.

  • Hvis en Extaziatro person afgiver et løfte på sit Prydnavn, og senere bryder løftet, kan vedkommende risikere at miste sit Prydnavn; dermed sin identitet. Det kan medføre, at vedkommende ikke længere kan høre eller læse navnet uden at føle ubærlig smerte og skam.
  • Hvis en Extaziatro person afviger fra aktivt at jagte sine drømmemål, vil vedkommende føle sig nødsaget til at sige ja, eller række hånden op, hvis der bliver udbudt muligheder for at komme med på eventyr. Medmindre tilbuddet står i direkte kontrast til personens personlige præferencer og drømme.
  • Hvis en Extaziatro person har fysisk berøring med en anden Extaziatro, som spørger “hvad skal du have for…”, er der tre muligheder.
    • Den adspurgte kan vælge at give den spørgende en konkret pris.
    • Den adspurgte kan beskrive, under hvilke omstændigheder vedkommende ville sige ja.
    • Den adspurgte afbryder fysisk kontakt og træder et skridt tilbage, hvilket medfører, at vedkommende har social lav status overfor den spørgende resten af dagen.

Offgame Information

Senest opdateret: 12. september, 2023