Psyke

Psyke er en livsenergi, der er tilknyttet urkraften enigma.

KOSMOLOGISK SKILDRING

Livsekstrakt taget fra psyke bliver kaldt kerneminder. Psyken rummer en persons hukommelse, vilje, minder og kerneminder, som sidder rent fysisk i vedkommendes marv inklusiv hjernen.

Dræning af psyke

Hvis en persons psyke bliver drænet, vil vedkommendes sind risikere midlertidig at miste stabilitet. Personens tanker, oplevelser og kognitivitet vil være så svækkede, at vedkommende kan blive forvirret og have svært ved at huske. Hvis personen dør, mens vedkommende er påvirket af dræning, vil chokket, som sindet bliver udsat for under forsøg på magisk genoplivning, være større og markant mindske chancen for overlevelse. En person, hvis psyke er blevet drænet, vil have sværere ved at huske minder og have svækket viljestyrke. Personen kan derfor føle sig svækket, uoplagt og vægelsindet, samt have svært ved at skabe nye minder.

Ekstraktion af kerneminder

En ekstraktion af en modtagers kerneminder fratager vedkommende noget af deres enigma livsekstrakt i form af kerneminder. Det vil fjerne de ændringer til modtagerens personlighed som kernemindet medførte og vil blive oplevet som et hulrum i vedkommendes identitet. Modtageren kan ikke tilgå kernemindet, da det ikke er der, men kan heller ikke udfylde tomrummet igen med et nyt kerneminde. Så selv hvis andre fortæller om kernemindet, vil det blive oplevet som at bygge et hus i luften. Der er simpelthen blokeret for, at et lignende kerneminde bliver skabt. For hvert manglende kerneminde vil modtageren have mindre forankring i sin identitet og dermed være mere modtagelig overfor suggestion.

Effektsyn

En kaster, der har opnået effektsyn kan se, om der er blevet foretaget ændringer i modtagerens psyke. Kasteren kan fornemme, om modtageren er mulig at dræne, eller om vedkommende allerede har mistet så meget psyke, at det ikke er muligt. Effektsyn kan dog ikke fortælle, om modtageren er blevet drænet, eller om den lave psyke kan være forårsaget på andre måder, som eksempelvis ved, at vedkommende har været udsat for omfattende ekstraktion af kerneminder.

Offgame Information

Senest opdateret: 11. september, 2023