Romun

Romun er et Len i Riget Fladlandet, der er kendt for sukkerroemarker og hyggelige, velplejede skove.

KARTOLOGISK SKILDRING

Romun befinder sig i den vestlige del af Fladlandet. Lenet grænser op til Lenene Khatan, Markova, Nordskoven, Slangeheden, Syrendalen og Vestengen. Lenet Romun består af ti Herreder.

Indenfor Fladlandsk kartologi er Romun betegnet som en mellemegn.

Terræn og natur

Terrænet er græsland og skovland. Landskabet har enkelte bakker og adskillige marker, hvor der især bliver dyrket sukkerroer. Elmetræer er den mest udbredte træsort i området. Selvom det meste af Lenet er opdyrket, er der dog mange dyr, især gnavere, ræve og grævlinger.

Landmærker

Lenet indeholder Sakharoskovene.

Områdefortællinger 

Lenet indeholder ingen områdefortællinger.

Strækninger

Lenet indeholder Nadafloden.

Byer

Lenet indeholder staden Olmustad samt Lensstaden Khandisstad. 

Seværdigheder

Lenet indeholder ikke steder, der er betegnet som seværdigheder.

ARISTOLOGISK SKILDRING

Lensejeren af Romun er Slægten Rechtsfelt.

CELESTOLOGISK SKILDRING

I Lenet bliver følgende Religioner praktiseret: EVEAtroen.

Særligt udbredte favoriseringer er Vartigantroen og Eurikatroen.

Helligdomme

Lenet indeholder følgende kendte Helligdomme: Romuns Tempel.

Guddomme

Lenet er velsignet med tilstedeværelse af følgende Guddomme:   

Extazia, Vartigan, Eurika og Archimedes, der er dominatorer.

KONSULOGISK SKILDRING

Befolkningen er kendt for at elske søde sager og sætter en stor ære i at være de dygtigste i Riget til at fremstille den slags. Der er en stærk kultur i Romun om at udtrykke stor foragt for sukker, der kommer fra andet end sukkerroer. Samtidigt er det, som om alle versioner af kager fra Romun indeholder en hemmelig ingrediens, ingen fra Romun vil afsløre, hvad er, og som derfor helt sikkert ikke er honning, ahornsirup eller rørsukker.

Beskæftigelser

Roebonde, konditor.

Kulturer i egnen

Egnsprøver i Romun inkluderer at sejle i en båd på Narvafloden fra Lenets nordligste punkt til Lenets sydligste punkt. Prøven bliver oftest taget i grupper af op til tre, og der er en række faste stop på ruten, hvor der er mulighed for at tage et tiltrængt hvile. Det er en af de hårdeste egnsprøver, og derfor er det normalt, at indbyggerne i Romun først tager den senere end i mange andre Len. Folk, der ikke har gennemført egnsprøven, bliver dog ikke set som rigtigt lokale.

ENTOLOGISK SKILDRING

I Lenet bliver følgende afdyrkelser praktiseret: Gammeltroen.

Entiteter

Lenet indeholder ikke tilstedeværelsen af entiteter.

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi blev Romun oprettet under Standhaftighedens Skjolde (500-450 FNFT) som én samlet egn med navnet Daleo Romun, af Den Azurranske Koloniseringsstyrke der valgte at skille området fra egnen Nordskoven, og navngive det ud fra en Azzuransk slægt. I år 289 FNFT blev Daleo Romun, som en del af nyetableringen af Fladlandet, formaliseret som værende et Fladlandsk Len og omdøbt til at hedde Romun. Daleo Romun er dermed en forældning af Romun. Samtidigt blev Lenet gjort større ved at en del af Slangeheden blev tilknyttet til det. En del af Lenet blev dog også skåret fra og i stedet tilknyttet Vestengen.

Offgame Information

Senest opdateret: 1. oktober, 2023