Salpetri

Salpetri er en stad, der befinder sig i Kronlenet, og hvori størstedelen af Fladlandets krudt bliver fremstillet.

KARTOLOGISK SKILDRING

Byggestilen i Salpetri er kendetegnet ved, at de fleste bygninger er bygget omkring diskrete, aflukkede baggårde.

Attraktioner og fæstningsværker

Staden indeholder attraktionen Fortætteren.

ADVOLOGISK SKILDRING

Staden ligger ved en biflod og kan kun blive tilgået med lavtstikkende fartøjer. 🌊

Eksportvarer

Staden er kendt for følgende eksportvarer:

Sendingen krudttønder.

Genstanden salpeter.

KONSULOGISK SKILDRING

Grunden til de aflukkede baggårde er, at der her bliver indsamlet urin og afføring ind, hvilket er ret ulækkert og lugter forfærdeligt. Derfor foregår det meget skjult, og faktisk er der flere i byen, der ikke er klar over, at det sker, og blot tror, at de har et smart system til at undgå ubehagelig lugt i gaderne. Byen Salpetri er det sted i Fladlandet, hvor der bliver lavet mest salpeter, hvilket sker ved at overhælde affald med urin og afføring. Ved at lagre krudtet i tønder med salpeter holder det længere, inden skyggestensdelen går i opløsning.

Indbyggerne

Indbyggerne i Salpetri er kendt for at være interesseret i farvet ild og fyrværkeri. Mange laver også mindre alkymieksperimenter eller forsøg med krudt. De nyder derfor ild i alle former og er stolte af det. Det betyder til gengæld, at de går meget op i sikkerhed og er gode til at spotte unødvendig risiko, hvilket de altid sætter en ære i at påtale. De forholder sig til følelser på samme måde. De anser kontrollerede følelsesudbrud for bjergtagende, mens de finder spontane og ukontrollerede følelser som værende uansvarlige og uværdige.

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi blev byen første gang nævnt, da den blev opført i Avillionsk byggestil under Accalias Århundrede (289-191 FNFT). Byen blev opført på sin beliggenhed for at tjene som handelsknudepunkt mellem den nye Hovedstad (Tronstad) og nordlige områder, da det ikke var muligt at sejle videre derfra. Kort efter sin opførsel blev byen valgt til at huse et eksperiment i form af Fortætteren, hvilket fremadrettet kom til at definere byen som Fladlandets største krudtmageri.

Offgame Information

Senest opdateret: 12. august, 2022