Skiftinger

Skiftinger er vætter, der består af folk, som er blevet ombyttet med noget fra en vildegn, hvilket betyder, at de ikke er mennesker og aldrig har været det.

ARISTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk Aristologi bliver skiftinger ikke betragtet som mennesker og kan derfor ikke bære titler.

BÆSTOLOGISK SKILDRING

Skiftinger er ifølge myten vokset op blandt mennesker, men er ikke selv mennesker. Det er uvist, hvordan de bliver ombyttet, og ingen har set det ske, så der må være mystisk magi involveret.

Indenfor Fladlandsk dissektologi er der fortsat debat om, hvorvidt skiftinger burde blive kategoriseret som vætter, men da de ofte ligner mennesker så meget, blev det fravalgt. Skiftinger ved ikke selv noget om deres sære tilstand, og mange tror tragisk nok, at de selv er menneskelige.

Indenfor Fladlandsk bæstologi er skiftinger betegnet som middelstore, udbredte, småændrende, småfarlige og humanoide.

Kategorisering af skiftinger

Skiftinger er gennem bæstvejning kategoriseret på følgende måde:

  • Størrelsesgrad: Skiftinger er ifølge en myte blevet sammenlignet med et menneske i størrelse, og de bliver derfor kategoriseret som værende middelstore.
  • Væsentræk og type: Skiftinger bliver beskrevet som værende samme størrelse som et menneske, hvilket gør dem humanoide, og de bliver derfor kategoriseret som vætter.
  • Sjældenhedsgrad: Skiftinger er ifølge en myte oftest gemt blandt mennesker, men kan være svære at spotte, da de ligner mennesker til forveksling. Skiftinger bliver derfor betegnet som udbredte.
  • Kraftgrad: Skiftinger bliver beskrevet som værende i stand til at formskifte til at ligne mennesker, men at de tilsyneladende ikke kan skifte igen, når først de har gjort det. Derudover kan de antageligt sprede mindre formørkelser ved at tale højlydt grimt om nogen, de ikke bryder sig om. Skiftinger bliver derfor betegnet som småændrende.
  • Farlighedsgrad: Skiftinger bliver beskrevet som værende nederdrægtige, selvom de foregiver at være harmløse og uskyldige. De bliver derfor kategoriseret som værende småfarlige.
  • Trin: Skiftinger bliver beskrevet som middelstore, udbredte, småændrende og småfarlige, hvilket fører til, at de bliver kategoriseret som trin 2 vætter.
  • Varianter: Det er ifølge Navíos Bæstologielektorat ikke registreret varianter af skiftinger.

Oplevelsen af et møde med en skifting

Mødet med skiftinge bliver beskrevet som en forvirrende og verdensvridende oplevelse. Skiftinge ligner mennesker, tror de er menneskene, som de efterligner, og vil kæmpe for at beholde deres plads. Når mennesker møder skiftinge, kan kun dem, der kender den, de portrættere godt, mærke, at der er noget forkert i adfærden. Skiftinge har udseende som mennesker, men adskiller sig ved ikke at bløde. Tanker om, hvorvidt man selv er skifting rammer i mødet med en: “Er det den, eller mig, der er den virkelige udgave af mig?”

Offgame Information

Senest opdateret: 2. oktober, 2023