Skiftinger

Skiftinger er vætter, der består af folk, der er blevet ombyttet med noget fra en vildegn, hvilket betyder at de ikke er mennesker og aldrig har været det.

ARISTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk Aristologi bliver skiftinger ikke betragtet som mennesker og kan derfor ikke bære titler.

KONSULOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk konsulogi bliver betragter mange skiftinger som afskyelige, men de bliver oftest ikke vurderet til at være farlige. De bringer vanære og skam over andre, der vælger at huse eller hjælpe dem, hvilket fører til at de fleste personer, der stadigt har vættetræk, efter de er blevet myndige, forsøger at skjule dem. Enten ved at bære tøj, der dækker deres vættetræk, eller ved at opsøge nogen, der kan hjælpe dem med en behandling. Hvis skiftingen ikke formår at holde at holde sin hemmelighed skjult vil de fleste ofte vælge at tage afstand til vedkommende, og det er udbredt at familier afsværger skiftinger for at undgå vanære og ulykke.

DISSEKTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk dissektologi er Skiftinger omsluttet af megen mystik og det kan være svært at skelne mellem mennesker, vildninge og vildlinge. Skiftinger er kendetegnet ved at have vættetræk, som ikke forsvinder selvom bæreren bliver ældre. Men da vættetræk er også kan fremkomme af andre årsager er der ofte andre tegn, såsom stor afvigelse fra slægten, eller humørændringer der kan vise at der er tale om skiftinger.

BÆSTOLOGISK SKILDRING

Skiftinger er vokset op blandt mennesker, men er ikke selv mennesker. Det er uvist hvordan de bliver ombyttet, og ingen har set det ske, så der må være mystisk magi involveret.

Indenfor Fladlandsk dissektologi er der fortsat debat om, hvorvidt skiftinger burde blive kategoriseret som vætter, men da de ofte ligner mennesker så meget blev det fravalgt. Skiftinger ved ikke selv noget om deres sære tilstand og mange tror tragisk nok at de selv er menneskelige.

Indenfor Fladlandsk bæstologi er skiftinger betegnet som middelstore og humanoide.

Offgame Information

Senest opdateret: 11. februar, 2022