KARTOLOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk kartologi bliver skovkål (fra Ravnsholt) eksporteret fra Ravnsholt i Lenet Alzark.
ADVOLOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk advologi er skovkål (fra Ravnsholt) betegnet som en eksportvare.
Opskrift på skovkål
En finsmager kan lave 1 bøtte skovkål i et køkken, med følgende afgrøde:
- 1 sæk afgrødsblanding med frisk kvalitet (*)
Anvendelse af skovkål
Skovkål er en valgmulighed i fremstilling af luksusretter, der har en lokal frugtingrediens som forudsætning (gulkompot, duftskorper og mundgodter).
HERBOLOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk herbologi har enkelte herbologer den holdning, at skovkål nærmere burde blive kategoriseret som en urt, end som en slags kål. De påpeger, at det er en kende mystisk, at planten for nogle kan have en nærmest sæbeagtig og vederstyggelig smag, mens den på andre tunger smager fortræffeligt (og slet ikke af sæbe).
KONSULOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk konsulogi har Slægten Folkaætten tradition for at bruge skovkål i mange af deres retter, som de spiser til særlige lejligheder. Da slægten går meget op i traditioner, anser de det for upassende, nærmest skandaløst, hvis andre Adelige ikke helhjertet støtter op om og nyder deres stolte retter med skovkål.
KRONOLOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk kronologi fortæller en myte, at skovkål oprindeligt blev indført til Fladlandet af Kong Ragnar af Folkaætten for meget længe siden. Måske.
Find artiklen i Fladlandsk Markedskartotek Bog I i Biblioteket.
Grafik
Illustration 1: Freya Éowyn K. Chapman (2023).