Slægten Udgårdsætten

Slægten Udgårdsætten er en Storslægt, der er er kendt for at kunne se igennem illusioner og nyde at stille svære spørgsmål til andre.

KARTOLOGISK SKILDRING

Slægten Udgårdsættens hovedsæde er deres slægtsfæstning, Palomakastellet i Lenet Jyrkakysten.

ARISTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk Aristologi er Slægten Udgårdsætten betegnet som en Lensejerslægt og donator.

Heraldisk symbolik

Slægten Udgårdsætten har farverne lilla (primær) og sort (sekundær). 

Deres symboler er en basilisk (primær) og en rose (sekundær).

CELESTOLOGISK SKILDRING

Slægten Udgårdsættens medlemmer er Extaziatro, da det er en forudsætning for at være medlem af slægten, men det er en dårligt bevaret hemmelighed, at de fleste også er gammeltro. Enkelte har dog også en sekundær, officiel, favorisering (indenfor EVEAtroen).

KONSULOGISK SKILDRING

Slægten Udgårdætten er kendt for deres snuhed og deres villighed til at gå længere end nogen andre slægter i kampen for magten i Fladlandet. 

Slægten Udgårdsætten drager generelt kulturel inspiration fra Torccelheimsk kultur.

Slægten Udgårdsætten har en skik med, at slægtsmedlemmer, kort før deres myndighedsceremoni, drager på en rejse nordpå til et hemmeligt sted, som slægten påstår har Fladlandets bedste udsigt. Når slægtsmedlemmet vender hjem, har vedkommende valgt et af de ni mulige mellemnavne. Betydningen af de ni navne er ukendt udenfor slægten, men deres stavemåde minder meget om de Torccelheimske sprogregler.

Indenfor Fladlandsk konsulogi er Udgårdætten et samnavn for Slægten Udgårdsætten.

Kendte slægtsmedlemmer

Slægten Udgårdsætten er blandt andet kendt for det nuværende slægtsoverhoved Baron Adrianna af Udgårdsætten, samt kartolog Storm af Udgårdsætten.

Talemåder

Slægten Udgårdsætten husmantra er “Vor vidslen varsler stormen”.

Slægten er også kendt for citaterne “Slibrig er tungen, som sandheden slipper”, og “ I vores øjne ser du dig selv.”

Kendetegnende adfærd

Udgårdsætten er kendt for at være mytiske, drevne og opsøgende personer. De udforsker, udfordrer og med snedighed, forstår de grunden til de strukturer, der er i samfundet, men finder morskab og inspiration i at påpege revnerne. De søger instinkterne, det ubevidste, de store tanker og armbevægelser, mens de skubber til deres omgivelser for at se, hvad der sker. Medlemmer af Slægten Udgårdsætten elsker at lede efter andres huller, manglende puslespilsbrikker og fejl.

KRONOLOGISK SKILDRING

Blandt historiske personager, er slægten kendt for Kalmar af Udgårdsætten.

Indenfor Fladlandsk kronologi blev Slægten Udgårdsætten første gang nævnt under Ragnars Gyldne Togter (800-750 FNFT) med navnet Udgårdsætten, da den udsprang af Folkaætten. I år 289 FNFT, i forbindelse med nyetableringen af Fladlandet, skiftede slægten navn til at hedde Slægten Udgårdsætten. Udgårdsætten blev derefter et samnavn.

Offgame Information

Senest opdateret: 27. december, 2022