Slægtssten

Slægtssten er emblemer for Guddommen Vartigan, der tager form af grønne sten, som bliver båret synligt i en halskæde, af Vartigantro personer.

Slægtssten er et fremstående udtryk.

CELESTOLOGISK SKILDRING

Slægtssten er et symbol for personers Vartigantro og bliver båret synligt, så de troende kan vise deres favorisering frem. Det sker i form af halskæder. Enkelte Vartigantro personer vælger at bære dem på samme placering, men påhæftet tøjet i stedet. Det er dog vigtigt, at det er tydeligt, hvad det er. Ligesom at det generelt bør være enten den eneste, eller den mest tydelige grønne sten i en persons udtryk omkring halsområdet.

Indenfor Fladlandsk Celestologi er Slægtssten betegnet som remedier, trosmarkører og et Helligt udtryk.

Udformning

Slægtssten er grønne sten, der er ugennemsigtige, da der rygter om at gennemsigtige, grønne sten bringer uheld. Slægtssten er oftest uden markeringer eller skrifttegn, hvilket handler om, at der er nogle ceremonier indenfor Vartigantroen, der indebærer at påføre midlertidige kumler på Slægtsstenen, hvilket selvfølgeligt virker bedre, hvis der ikke er noget i forvejen. Vartigantro personer får udleveret Slægtssten i et Tempel, mod en mindre donation til Præsteskabet, men det er også muligt selv at finde en passende grøn sten og så bringe den til Templet og få den velsignet af en Præst for Vartigan.

Religiøs anvendelse

Slægtsstenen bliver anvendt under flere ceremonier indenfor Vartigantroen. Den repræsenterer Vartigantro personers medlemskab af en Veddslægt og bør derfor altid blive båret. Slægtsstenen bliver båret fra, at bæreren har gennemgået en navngivningsceremoni under Vartigan, og indtil vedkommende bliver begravet. Derefter er det kritisk vigtigt, at Slægtsstenen bliver båret tilbage til det gravmæle, vedkommendes slægt har udvalgt til personen. Fra bæreren har gennemført sin myndighedsceremoni, indeholder vedkommendes Slægtssten et slags åndeligt “aftryk” af et af bærerens minder efter eget valg. Bæreren kan senere ændre, hvilket minde der er aftryk af i Slægtsstenen ved at udtale fortællingen om det nye minde højt foran mindst ét vidne. Det bør helst være foran en fra bærerens Veddslægt eller eventuelt foran et Alter for Vartigan. Hvis en person midlertidigt ikke bærer sin Slægtssten, så er vedkommende ikke Vartigantro i det tidsrum.

Mystiske egenskaber

En Slægtssten har en række mystiske egenskaber, der kun virker i hænderne på en Vartigantro person. Det er først efter myndighedsceremonien, at det kan have konsekvenser at anvende Slægtssten forkert.

  • Hvis en Vartigantro person afgiver et løfte, svoret på sit Slægtsnavn, mens vedkommende berører sin Slægtssten, kan vedkommende risikere at sætte sin slægt og sit slægtsoverhoved i vanære, og dermed potentielt miste sit navn, hvis vedkommende bryder det. I værste tilfælde kan det også frustrere Vartigan, hvilket kan have katastrofarlige konsekvenser.
  • Hvis en Vartigantro person, der er slægtsoverhoved for en Veddslægt, pålægger et medlem af sin egen slægt en slægtsforpligtelse, mens vedkommende berører sin Slægtssten, kan det medføre konsekvenser på samme måde som beskrevet ovenfor.
  • Hvis nogen berører en Vartigantro persons Slægtsten, vil bæreren føle sig drevet til at fortælle højt om mindet, hvis aftryk er i stenen. Et slægtsoverhoved må gerne foretage en sådan berøring overfor sine egne slægtsmedlemmer. Men i alle andre sammenhænge vil det blive set som yderst uhøfligt at gøre uden samtykke.
  • Hvis en Vartigantro person dør, så sætter det sidste minde, som Slætsstenen har været i kontakt med, et aftryk. Hvis den døende person ønsker det, kan vedkommende som en sidste handling erstatte det tilknyttede mindes aftryk med et nyt. En Vægter kan søge at aflæse aftrykket senere, men da det kun er et aftryk, er det mest stemning og følelser.

Offgame Information

Senest opdateret: 12. september, 2023