Slangeheden

Slangeheden er et Len i Riget Fladlandet, der er kendt for store græsenge, heder og slanger.

KARTOLOGISK SKILDRING

Slangeheden befinder sig i den sydvestlige del af Fladlandet. Lenet grænser op til Lenene Firkløveret, Jammersletten, Khatan, Morænen, Romun og Vestengen. Lenet Slangeheden består af ti Herreder.

Indenfor Fladlandsk kartologi er Slangeheden betegnet som en mellemegn.

Terræn og natur

Terrænet er græsland og ødemark. Landskabet er især præget af at være hjemsted for et utal af slangearter.

Landmærker

Lenet indeholder Khallars Kløft.

Områdefortællinger 

Lenet indeholder ingen områdefortællinger.

Strækninger

Lenet indeholder ingen strækninger.

Byer

Lenet indeholder staden Luvak, samt Lensstaden Serpentia.

Seværdigheder

Lenet indeholder følgende steder, der er betegnet som seværdigheder: Værksmøllen Saltgraven.

ARISTOLOGISK SKILDRING

Lensejeren af Slangeheden er Slægten Liopantra.

CELESTOLOGISK SKILDRING

I Lenet bliver følgende Religioner praktiseret: EVEAtroen.

Særligt udbredte favoriseringer er Archimedestroen og Extaziatroen.

Helligdomme

Lenet indeholder følgende kendte Helligdomme: Slangehedens Tempel.

Guddomme

Lenet er velsignet med tilstedeværelse af følgende Guddomme:   

Extazia, Vartigan, Eurika og Archimedes, der er dominatorer.

KONSULOGISK SKILDRING

Befolkningen er kendt for nysgerrigt at opsøge risici. Folkene i Lenet vil gerne lære og studere alt, der er farligt for dem, og har en opfattelse af, at hvis de fjerner én trussel, så kommer der bare en ny. Derfor vil de hellere have en trussel, som de ved, hvor de har, og derved kan lære af. En konsekvens deraf er at folk i Slangeheden ofte opsøger de personer, de mener, udgør den største trussel for dem, for at lære dem at kende. Omvendt kan befolkningen godt finde på at holde lidt afstand til dem, de holder meget af, for at beskytte dem mod risici.

Beskæftigelser

Bomuldsbonde, slangetæmmer, giftudtrækker.

Kulturer i egnen

Egnsprøver i Slangeheden inkluderer en prøve, hvor en person bliver lukket inde i et lille lokale med ti slanger og først bliver lukket ud, når slangerne eller personen er død. Det bliver betragtet som yderst skamfuldt at overgive sig og opgive prøven. De Archimedestro i Lenet forbereder sig meget inden prøven og tager en analyserende tilgang. De Extaziatro finder til gengæld ofte måder at hæve prøvens sværhedsgrad på, så de kan høste yderligere ære af at have klaret en sværere prøve.

Egnsskikke inkluderer, at alle indbyggere har deres eget krus, som de altid har med sig i tilfælde af, at det, de skulle drikke af, var forgiftet. Derudover spiser og drikker de aldrig noget, før værten først spiser og drikker af varerne selv.

ENTOLOGISK SKILDRING

I Lenet bliver følgende afdyrkelser praktiseret: Gammeltroen.

Entiteter

Lenet indeholder ikke tilstedeværelsen af entiteter.

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi blev Slangeheden oprettet under Dødshøsten (900-850 FNFT) som én samlet egn med navnet Højheden (bestående af det der senere blev Slangeheden og den sydvestlige del af Khatan). Under Ragnars Gyldne Togter (800-750 FNFT) blev et område (senere Khatan) skilt fra efter at være blevet overtaget af Rechtsfeltætten. Under Standhaftighedens Skjolde (500-450 FNFT) blev Højheden omdøbt til at hedde Slangeheden grundet Den Azurranske Koloniseringsstyrkes indførsel af slanger og slange-symbolik. Højheden er dermed en forældning af Slangeheden. I 289 FNFT, som en del af nyetableringen af Fladlandet, blev Slangeheden formaliseret som værende et Fladlandsk Len. Samtidigt blev en nordvestlig del af Slangeheden skilt fra og overgik til at være en del af Romun.

Offgame Information

Senest opdateret: 1. oktober, 2023