Spejlprincippet

Spejlprincippet er et kosmokoncept, der beskriver, hvordan virkelighedsplanerne Realplanet og Spejlplanet forholder sig til hinanden.

KOSMOLOGISK SKILDRING

Et ofte brugt eksempel på Spejlprincippet er følgende: en person ser ind i et spejl. Løfter personen sin arm, vil spejlbilledet af vedkommende løfte sin arm. Hopper vedkommende, vil spejlbilledet af personen hoppe. Rækker vedkommende ud mod sit spejlbillede, vil det række ud mod personen, men de to dele vil aldrig kunne røre hinanden.

Det kan på det ovenstående eksempel lyde, som om at Spejlplanet må være en kopi af Realplanet, der blot efterligner, hvad der foregår på den anden side af Spejlsløret. Det er nok en behagelig tanke, men det er ikke helt så enkelt. Hvor skræmmende det end må lyde, så er de to virkelighedsplaner i en konstant påvirkning af hinanden, og nogle gange er det nærmere Spejlplanet, der sætter kursen end Realplanet.

Det betyder, at alle handlinger, personer udfører, og alle valg, de tager i deres liv, påvirker Spejlplanet. Omvendt vil deres liv blive påvirket af aktiviteter inde fra Spejlplanet.

Men hvis der foregår forskellige valg i to virkelighedsplaner, kan det nok undre, hvordan de kan virke så ens, især for personer, der ser ind i et spejl. Ifølge Spejlprincippet handler det om, at de to virkelighedsplaner hele tiden forsøger på at udligne forskellene imellem sig, så de bliver så ens som muligt.
Hvad der afgør, hvilket virkelighedsplan der bestemmer i en given situation, er svært at vide, men der er adskillige kosmotologer, der i tidens løb har forsøgt at forudsige fremtiden eller kortlægge folks skæbner ved at studere Spejlplanet gennem intense undersøgelser og eksperimenter med spejle.

Offgame Information

Senest opdateret: 18. august, 2022