Standhaftighedens Skjolde

Standhaftighedens Skjolde var en epoke, under Storkoloniernes Tid, der var kendetegnet ved koloniseringen af store dele af Fladlandet, og krige relateret dertil.

KRONOLOGISK SKILDRING

Standhaftighedens Skjolde er sat til at starte år 500 FNFT med de første krigshandlinger i forbindelse med Naborigernes forsøg på at kolonisere Fladlandet, for så at slutte med etableringen af Mirrilún som Fladlandets Hovedstad i 450 FNFT.

Indenfor Fladlandsk kronologi er Standhaftighedens Skjolde betegnet som Fladlandsk Rigshistorie og anvender Ny Fladlandsk Tidsregning.

Epokens tilknytning

Standhaftighedens Skjolde indgår i Storkoloniernes Tid.

Standhaftighedens Skjolde har ikke tilknyttede begivenheder eller forløb.

Fremhævede Rigskriftkilder

Følgende Rigsskriftkilder er fremhævede som grundlag for epoken:

  • Det er en del beretninger der ligger til grund for beskrivelsen af hvad der skete dengang, selvom meget gik tabt i krige.

Kronologiske spor

Følgende kronologiske spor er fremhævet som værende efterladt fra epoken:

Fæstningerne Khallarburg, Khoreliaburg, en fæstning med ukendt navn (senere Bastion Nadeszya), en fæstning med ukendt navn (senere Castillienburg), en fæstning med ukendt navn (senere Stalagburg) og fæstningen CorRionkastellet blev opført i epoken. Fæstningen Ragnarsborg blev jævnet med jorden og efterladt som en ruin. Byerne Alsikhum, Ariala, Hasselskjold, Khastavel og Vogenjogel blev grundlagt i perioden. DeChataraslægten, ankom fra Avillion. Falkhionslægten og Liopantraslægten ankom fra Khartavia. Hesteklanerne blev udryddet. En by med ukendt navn blev omdøbt til at hedde Tornstad. En by med ukendt navn blev omdøbt til at hedde Neisina. Byerne Oldsaxingheim og Ragnarstad, samt en by med ukendt navn (senere Merkhiara) blev knust af koloniseringshære. En by med ukendt navn blev knust af en koloniseringshær, og rester af den anvendt til at opbygge en ny by, på næsten samme placering, ved navn Cacremil. En by med ukendt navn blev ombygget og omdøbt til at hedde Salzerne, en by med ukendt navn blev ombygget og omdøbt til at hedde Serpentia. Egnene Allesia, Daleo Markova, Daleo Romun, Firkløveret og Neyala blev oprettet. Egnen Svartunil blev gjort større. Egnene Nordskoven, Tågebæltet og Vildskoven blev gjort mindre. Egnen Hyldomsdraget blev omdøbt til Jammersletten, og inkluderede fra da af også området syd for. Egnen Sønderhaven blev omdøbt til Sydegnen, og inkluderede fra da af også et større område. Egnen Højheden blev omdøbt til Slangeheden, Landmærket Morænesumpen opstod i epoken. Landmærket Tvillingekløften blev omdøbt til at hedde Khallars Kløft. Et landmærke med ukendt navn blev omdøbt til at hedde Tandhjulet. En ruin med ukendt navn blev opbygget til at være en fæstning og omdøbt til at hedde Khoreliaburg. Vildegnen Endiktes Have blev nævnt først gang. Glemslens Vidder (vildegn) blev opdaget. Landmærkerne Endiktes Tåre, Glemslens Vidder (ørken) og Tilgivelsen blev opdaget. Den Avillionske Storkoloni, Den Azurranske Storkoloni, Den Khartavianske Storkoloni og Den Torccelheimske Storkoloni blev oprettet.

Fortællingen om Standhaftighedens Skjolde

I epoken blev udkæmpet flere krige.

Magthavere og territorier

Den Avillionske Storkoloni, blev grundlagt af den Avillionske koloniseringshær. Da den, efter et par års krig, første gang blev omtalt som Storkoloni, talte den Sydegnen, Svartunil, Vildskoven, Allesia og Neyala. DeChataraslægten ankom fra Avillion.

Den Azurranske Storkoloni, blev grundlagt af den Azurranske koloniseringshær. Da den, efter et par års krig, første gang blev omtalt som Storkoloni, talte den Bakkedalen, Daleo Markova, Daleo Romun, Slangeheden og den nordlige del af Tågedalen.

Den Khartavianske Storkoloni, blev grundlagt af den Khartavianske koloniseringshær. Da den, efter et par års krig, første gang blev omtalt som Storkoloni, talte den Vestengen, Jammersletten og Firkløveret. Falkhionslægten og Liopantraslægten ankom fra Khartavia.

Den Torccelheimske Storkoloni, blev grundlagt af den Torccelheimske koloniseringshær. Da den, efter et par års krig, første gang blev omtalt som Storkoloni, talte den Nordegnen, Nordskoven, Syrendalen og Jyrkakysten.

Få Fladlandske områder holdt stand mod koloniseringshærene, hvilket talte:

Rechtsfeltslægten rådede over Khatan.

Folkaætten rådede over det meste af Tågedalen, udover den nordlige del.

Folkaætten og Valravneætten rådede fælles over Morænen.

Udgårdsætten rådede over Alzark.

Vegaslægten rådede over Månedalen.

Hesteklanerne blev udryddet under perioden og alt alt territorium de havde blev overtaget af den Khartavianske koloniseringshær.

Offgame Information

Senest opdateret: 20. september, 2022