Stenkronen

Stenkronen er en vildegn, der er berygtet for de rigdomslokkende, savtakkede bjerge og højtliggende plateauer, hvor utallige uforklarlige dødsfald har fundet sted.

KARTOLOGISK SKILDRING

Stenkronen befinder sig syd for Riget Fladlandet. Vildegnen grænser op til Lenene Svartunil og Sydlenet, samt vildegnene Endiktes Have og Tåretrianglen.

Indenfor Fladlandsk kartologi er Stenkronen betegnet som en mellemegn.

Terræn og natur

Terrænet er klippegrund. Landskabet består af tørt klippelandskab, der omkranser dale med sparsom bevoksning. Der er ingen tydelige stier i Stenkronen, men på særligt blæsende dage er det indimellem muligt at skimte enkelte hvide sten med gamle, mærkelige tegn, der måske har været en del af brolagte veje fra tidligere. Der er enkelte mindre dyr i området, såsom småfugle og en række gnavere. Det er desværre let at forveksle dem med fabelvæsnerne blodegern og blodmejser, som ifølge myter også holder til i området.

Landmærker

Vildegnen indeholder ingen landmærker.

Områdefortællinger 

Vildegnen indeholder ingen områdefortællinger.

Strækninger

Vildegnen indeholder ingen strækninger.

Byer

Vildegnen indeholder ingen byer.

Seværdigheder

Vildegnen indeholder følgende steder, der er betegnet som seværdigheder: ruinen UDstedet.

Eksportvarer

Vildegnen indeholder ingen eksportvarer.

KONSULOGISK SKILDRING

Befolkningen består af vildninge, der lever som nomader i vildegnen. Mange lever af at udgrave og fragte malm fra bjergene til Fladlandets sultne smedjer. De lokale bærer generelt ikke våben, da de frygter naturen langt mere end eventuelle røvere. Mod naturen gør våben ingen forskel, og vægten kunne risikere at sløve hastighed for den, der har brug for at flygte. Som en ekstra forsikring har vildninge altid en lille pose af frø og nødder med sig, som de ligger ud for at holde aggressive fabelvæsner på afstand. Vildningene kan generelt blive delt op i to kategorier: Der er dem, som er vandret op i bjergene i jagt på rigdomme, guld og ædelstene, og så er der dem, der er vandret dertil for at slippe bort fra al menneskelig grådighed. Kun sjældent finder nogen af dem det, de søger.

Beskæftigelser

Minearbejder, guide og rytter.

Kulturer i egnen

Vildegnen indeholder ingen anden kultur.

ENTOLOGISK SKILDRING

I vildegnen bliver følgende afdyrkelser praktiseret: Gammeltroen.

Entiteter

Vildegnen indeholder tilstedeværelse af følgende entiteter:

Stenpladen, der er titan og dominator.

BÆSTOLOGISK SKILDRING

Der er ifølge myter risiko for at møde blodegern og blodmejser i Lenet, men det er nok bare almindelige egern og mejser. Måske. Myter nævner også risikoen for at støde på valravne, men det er nok bare ubehageligt store og udpræget glubske, sortpelsede ulve. Måske.

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi blev Stenkronen opdaget under Dødshøsten (900-850 FNFT). Indtil da havde der ikke været et klart skel italesat for, hvor egnen Bakkedalen sluttede mod syd, men det kom der, da flere folk havde været afsted for at undersøge området. Vildegnen blev navngivet Stenkronen, da folk i nærheden af den talte om at bjergenes toppe lignede kanten på en Krone.

Offgame Information

Senest opdateret: 2. oktober, 2023