Storskjolde

Storskjolde er slægtsskjolde, der bliver brugt som repræsentation for nævneværdige Storslægter.

Storskjolde er et fremstående udtryk.

ARISTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk Aristologi er de godkendte Storskjolde samlet i Det Store Fladlandske Slægtsværk og i Fladlandets Symbolordbog.

Design af Storskjolde

Storskjolde er underlagt regler for design indenfor det Rige, de er tilknyttet.

Indenfor Fladlandsk Aristologi er reglerne for at designe våbenskjolde af typen Storskjolde, der kan ansøge om godkendelse ud fra Fladlandsk Rigsheraldik, som følger:

Symbolets rammeform

Eftersom det hedder et Storskjold, er det forventet, at symbolet har en generel form, der ligner et skjold. Der er dog ret stor frihed i forhold til, hvad det indebærer.

Kernesymbol

Det vigtigste i Storskjoldet er kernesymbolet. Det er selvfølgelig kun muligt at vælge et kernesymbol, der ikke allerede er blevet reserveret af Templet, Regenten eller af en anden Lensejerslægt. Det er kun muligt at vælge ét kernesymbol, og det er en forudsætning, at det forestiller et fabelvæsen. Fabelvæsnet kan ikke være humanoidt, men kan dog godt have et menneskeansigt. Eksempelvis er mennesker, faune, trolde eller genfærd ikke brugbare som kernesymboler, mens pegasus, sfinx, grif eller enhjørning er gode bud. Såfremt fabelvæsnet ikke allerede er reserveret af andre, naturligvis.

Sekundære symboler

En Lensejer kan udover sit kernesymbol vælge et eller flere sekundære symboler. Det kan eksempelvis være planter, redskaber, endda skibe eller bygninger. Et sekundært symbol kan kun blive begrænset reserveret, hvilket betyder, at Lensejerslægten altid har ret til at bruge det, men andre kan også, hvis de vil. Et sekundært symbol kan ikke være et væsen, medmindre det er en plante.

Tinktur

Lensejeren vælger derudover en farvekombination, der består af to farver. På Storskjolde er der nogle meget strikse regler for farvekombinationer, hvilket bliver kaldt tinktur. Det er desuden kun tilladt at tage kombinationer, der ikke på nuværende tidspunkt er i brug af en anden Lensejer. På Storskjoldet kan tinktur dog godt være mere nuanceret, men i en turnering eller på møntfødder vil tinkturen stå klart, så den er i tydelig kontrast til andre Storskjolde.

Offgame Information

Senest opdateret: 13. september, 2023