Storskjolde er et fremstående udtryk.
ARISTOLOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk Aristologi er de godkendte Storskjolde samlet i Det Store Fladlandske Slægtsværk og i Fladlandets Symbolordbog.
Varianter af Storskjolde
Et Storskjold bliver lavet i tre forskellige udgaver:
- Prydskjolde er en detaljerig udgave der er til pynt og dekoration.
- Heroldskjolde er en forenklet udgave, der bliver brugt til at lave skjolde til kamp med, og hvor det er vigtigt, at de er tydeligt genkendelige fra afstand.
- Liberiskjolde, der minder om Heroldskjolde, men hvor kernesymbolet er udeladt, og som bliver brugt til at signalere, at bærerne af en given stil af liberi er i tjeneste hos dem, hvis Storskjold liberiskjoldet er lavet ud fra.
Design af Storskjolde
Storskjolde er underlagt regler for design indenfor det Rige, de er tilknyttet. Design af våbenskjolde af typen Storskjolde er forventet at efterleve følgende retningslinjer for at kunne søge Accadias Aristologielektorat om at blive inkluderet i Fladlandets heraldik:
Symbolets rammeform
Eftersom det hedder et Storskjold, er det forventet, at symbolet har en generel form, der ligner et skjold. Der er stor frihed i forhold til, hvad det indebærer i prydskjoldet, mens det er forventet at Heroldskjoldets form og liberiskjoldets form følger standardskabelonens form.
Kernesymbol
Det vigtigste i Storskjoldet er kernesymbolet. Det er selvfølgelig kun muligt at vælge et kernesymbol, der ikke allerede er blevet reserveret af Templet, Regenten eller af en anden Lensejerslægt. Det er kun muligt at vælge ét kernesymbol, og det er en forudsætning, at det forestiller et fabelvæsen. Fabelvæsnet kan ikke være humanoidt, men kan dog godt have et menneskeansigt. Eksempelvis er mennesker, faune, trolde eller genfærd ikke brugbare som kernesymboler, mens pegasus, sfinx, grif eller enhjørning er gode bud. Såfremt fabelvæsnet ikke allerede er reserveret af andre, naturligvis.
Sekundære symboler
En Lensejer kan udover sit kernesymbol vælge et eller flere sekundære symboler. Det kan eksempelvis være planter, redskaber, endda skibe eller bygninger. Et sekundært symbol kan kun blive begrænset reserveret, hvilket betyder, at Lensejerslægten altid har ret til at bruge det, men andre kan også, hvis de vil. Et sekundært symbol kan ikke være et væsen, medmindre det er en plante.
Tinktur
Lensejeren vælger derudover en farvekombination, der består af to farver. På Storskjolde er der strikse regler for farvekombinationer, kaldet tinktur. Det er desuden kun tilladt at tage kombinationer, der ikke på nuværende tidspunkt er i brug af en anden Lensejerslægt. På Storskjoldet kan tinktur dog godt være mere nuanceret, men i en turnering eller på møntfødder vil tinkturen stå klart, så den er i tydelig kontrast til andre Storskjolde.
Ændringer af Storskjolde
Indenfor Fladlandsk Aristologi kan Storskjolde kun blive ændret i forbindelse med et Tronvalg.
Kendte eksempler
Indenfor Fladlandsk Aristologi er et kendt eksempel på et Storskjold, det som er fremvist her i artiklen, tilhørende Slægten Dérkomai.