Stråmel (fra Ravnsholt)

Stråmel (fra Ravnsholt) er en bageingrediens, der består af en særlig form for mel lavet på den vilde kornart stråkorn.

KARTOLOGISK SKILDRING

I Fladlandet er stråmel (fra Ravnsholt) mest udbredt i Lenet Alzark, hvori byen Ravnsholt ligger.

ADVOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk advologi er stråmel betegnet som en eksportvare.

KONSULOGISK SKILDRING

Mange bønder mener er stråkorn er en værre ukrudtsplante, da den altid vokser meget skævt og får markerne til at se frygteligt rodede ud. Fordi planten er så rodet, er det også helt umulig at lave mel af den uden der kommer nogle af strådelene med. De fleste bønder mener stråmel er en ødelagt form for mel, der kun bliver spist af de, der ikke har råd til andet. Men ved Hoffet hos Vegaslægten og Dérkomaislægten bliver der ofte sat brød på bordet, bagt med stråmel, når de ønsker at vise, hvor folkelige og folkekære de er.

Senest opdateret: 30. august, 2021