Stråmel (fra Ravnsholt)

Stråmel (fra Ravnsholt) er en bageingrediens, der består af en særlig form for mel lavet på den vilde kornart stråkorn.

KARTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kartologi bliver stråmel (fra Ravnsholt) eksporteret fra Ravnsholt i Lenet Alzark.

ADVOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk advologi er stråmel betegnet som en eksportvare.

Opskrift på stråmel

En ekspert-finsmager kan lave 1 pose stråmel i et køkken, med følgende afgrøde:

  • 1 sæk afgrødsblanding

Anvendelse af stråmel

Stråmel er en forudsætning for fremstilling af skumringssalve. Stråmel er en valgmulighed i fremstilling af luksusretter, der har en lokal bageingrediens som forudsætning (muldlemonade, duftskorper og festfyld).

KONSULOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk konsulogi mener mange bønder, at stråkorn er en værre ukrudtsplante, da den altid vokser meget skævt og får markerne til at se frygteligt rodede ud. Fordi planten er så rodet, er det også helt umulig at lave mel af den, uden der kommer nogle af strådelene med. De fleste bønder mener, at stråmel er en ødelagt form for mel, der kun bliver spist af de, som ikke har råd til andet. Men ved Hoffet, hos Vegaslægten og Dérkomaislægten, bliver der ofte sat brød på bordet, bagt med stråmel, når de ønsker at vise, hvor folkelige og folkekære de er.

Find artiklen i Fladlandsk Markedskartotek Bog I i Biblioteket.

Grafik
Illustration 1: Freya Éowyn K. Chapman (2023).

Senest opdateret: 6. januar, 2025

Privatlivsoverblik

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.