Syrendalen

Syrendalen er et Len i Riget Fladlandet, der er kendt for smukke syrentræer og rød farve.

KARTOLOGISK SKILDRING

Syrendalen befinder sig i den nordlige del af Fladlandet. Lenet grænser op til Lenene Khatan, Månedalen, Neyala, Nordlenet, Nordskoven og Romun. Lenet Syrendalen består af 12 Herreder.

Indenfor Fladlandsk kartologi er Syrendalen betegnet som en mellemegn.

Terræn og natur

Terrænet er græsland, klippegrund og skovland. Lenet er navngivet efter den enkeltstående røde farve, den okkerfyldte Ayuruklippe indeholder. Gennem tiden er farven sivet ind i leret og sandet i Lenet, så både klipper og jord har et rødligt skær. Klippelandskabet i den nordlige del af Lenet gemmer på et varieret svampeliv, som bliver brugt til fremstilling af den mest farverige maling i Fladlandet.

Landmærker

Lenet indeholder bjergmassivet Rødefjeldet.

Områdefortællinger 

Lenet indeholder ingen områdefortællinger.

Strækninger

Lenet indeholder ingen strækninger.

Byer

Lenet indeholder staden Tilio, samt Lensstaden Ogra.

Seværdigheder

Lenet indeholder følgende steder, der er betegnet som seværdigheder: naturseværdigheden Ayuruklippen, Syrendalens Tempel og værksmøllen Farvebrønden i Tilio.

ARISTOLOGISK SKILDRING

Lensejeren af Syrendalen er Slægten Dérkomai.

CELESTOLOGISK SKILDRING

I Lenet bliver følgende Religioner praktiseret: EVEAtroen.

Særligt udbredte favoriseringer er Extaziatroen og Eurikatroen.

Helligdomme

Lenet indeholder følgende kendte Helligdomme: Syrendalens Tempel.

Guddomme

Lenet er velsignet med tilstedeværelse af følgende Guddomme:

Extazia, Vartigan, Eurika og Archimedes, der er dominatorer.

KONSULOGISK SKILDRING

Befolkningen er kendt for at have et farverigt, malende og billedrigt sprog, uanset om det er en bonde, en maler eller en Ridder, der taler. Det er naturligt for befolkningen at starte samtaler med fremmede om drømme, kreative værker eller farver. Mange betragter det som naturligt at udtrykke sig ved at male sine omgivelser med flotte symboler og farver. Det er dog uhøfligt at male på andres ejendom uden først at have fået lov.

Beskæftigelser

Maler, musiker, farver, bonde, drømmetyder.

Kulturer i egnen

Egnshøjtider inkluderer en fest, hvor indbyggerne tager neutralt tøj på og køber fine farver ind. Når dagen for farvefesten oprinder, tager indbyggerne ud i gaderne og maler hinandens tøj til i høj stemning.

Egnsskikke inkluderer, at bemaling af ting bliver set som en positiv ting i Syrendalen. I hele Lenet maler indbyggerne på huse, statuer, skjolde og det meste andet. Der er dog få undtagelser. At male på grave eller Ayuruklippen er strengt forbudt og flere besøgende kunstnere er kommet i store problemer ved at antage, der var frit spil.

ENTOLOGISK SKILDRING

I Lenet bliver følgende afdyrkelser praktiseret: Gammeltroen.

Entiteter

Lenet indeholder ikke tilstedeværelsen af entiteter.

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi blev Syrendalen oprettet under Dødshøsten (900-850 FNFT), hvor den første gang blev omtalt som én samlet egn (bestående af det der senere blev størstedelen af Neyala, den sydlige del af Månedalen, samt størstedelen af Syrendalen). Under Standhaftighedens Skjolde (500-450 FNFT) blev den sydlige del af egnen indtaget af Den Avillionske Koloniseringsstyrke, der valgte at skille området fra Syrendalen og gjorde det til en del af den nyoprettede egn Neyala. I 289 FNFT, som en del af nyetableringen af Fladlandet, blev Syrendalen formaliseret som værende et Fladlandsk Len. Samtidigt blev et stykke af egnen skilt fra og lagt sammen med Månedalen, mens der omvendt blev taget et stykke af Nordskoven og langt sammen med Syrendalen.

Offgame Information

Senest opdateret: 2. oktober, 2023