Tågelandet

Tågelandet er en vildegn, der er berygtet for sit fugtige, uigennemtrængelige vildnis og lige så uigennemskuelige tåge, der indeslutter høje søjler af mystiske klippeformationer.

KARTOLOGISK SKILDRING

Tågelandet befinder sig syd for Riget Fladlandet. Vildegnen grænser op til Lenene Firkløveret, Jammersletten, Sydlenet og Tågedalen samt vildegnene Endiktes have og Glemslens Vidder.

Indenfor Fladlandsk kartologi er Tågelandet betegnet som en mellemstoregn.

Terræn og natur

Terrænet er klippegrund og skovland. Landskabet består af frodige områder, der er dækket af konstant tåge. Langt de fleste farver fortoner sig som grå og mørkegrønne nuancer i tågen, der ikke kun ændrer synet, men som også dæmper alle lyde. Stemmer bliver ekkoagtige, og tågens fugt gennemtrænger alle klæder og gør håret vådt.

Landmærker

Vildegnen indeholder bjergmassivet Tågebjergene, Tågeskoven og Tågesumpen.

Områdefortællinger 

Vildegnen indeholder ingen områdefortællinger.

Strækninger

Vildegnen indeholder ingen strækninger.

Byer

Vildegnen indeholder ingen byer.

Seværdigheder

Vildegnen indeholder ingen steder, der er betegnet som seværdigheder.

Eksportvarer

Vildegnen indeholder ingen eksportvarer.

KONSULOGISK SKILDRING

Befolkningen består af vildninge, der er kendt for at være luskede og kende tågen ud og ind. En del af de lokale har vænnet sig til at tage et bind om øjnene for at sikre, at deres syn ikke forhindrer de andre sanser i at virke optimalt. Vildningene bor i små hytter, og der er tællelys ved alle vinduer for at sikre, at intet tåge og ingen uønskede trænger ind.

Beskæftigelser

Urtesamler, helbreder.

Kulturer i egnen

Vildegnen indeholder ingen anden kultur.

ENTOLOGISK SKILDRING

I vildegnen bliver følgende afdyrkelser praktiseret: Gammeltroen.

Entiteter

Vildegnen indeholder tilstedeværelse af følgende entiteter:

Angxt, der er daimon og dominator.

BÆSTOLOGISK SKILDRING

Der er ifølge myter risiko for at møde basilisker i vildegnen dybt inde i Tågeskoven, men det er nok bare tilfældigt, at alle lyde pludseligt bliver stille, samtidigt med at barken på et af træerne ligner skæl. Måske. Myter fortæller også, at der er risiko for at blive overfaldet af griffer oppe i Tågebjergene, men det er forhåbentligt bare nedfaldende sten eller røvere. Måske.

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi blev Tågelandet første gang omtalt under Ragnars Gyldne Togter (800-750 FNFT). Indtil da havde der ikke været et klart skel italesat for, hvor egnen Tågebæltet sluttede mod syd, men det kom der, da Folkaætten havde sendt flere folk afsted for at undersøge området. Vildegnen blev navngivet Tågelandet, grundet den enorme størrelse og at det var derfra, tågen kom.

Offgame Information

Senest opdateret: 16. august, 2022