ARISTOLOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk Aristologi er taktologi betegnet som en verdslig videnslære.
TAKTOLOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk taktologi forudsætter mange aktiviteter tilknyttet videnslæren adgang til våben og eventuelt en kamparena. Dueller indebærer adgang til Æresvåben og en Duelplads. Taktologi inkluderer alt, der omhandler kamp, både med og uden våben, medmindre det er mere relevant i forhold til en anden videnslære. Det er også studiet af våben.
Taktologer
Personer, som har certificering indenfor taktologi, bliver kaldt taktologer. Personer, der er udnævnt af et Akademi eller Kollegium til at undervise og forske indenfor taktologi, har certificeringsgrad IV indenfor videnslæren og bliver kaldt Akademiske taktologer.
Taktologielektorater
Kyrias Taktologielektorat er, på Regentens nåde, øverste autoritet indenfor taktologi. Kyrias Taktologielektorat bestemmer indholdet i sektionen om taktologi i Krigens Dyd, som er den vigtigste tekst indenfor arbejde, forskning og undervisning i taktologi.
Taktopensum
Arbejde, undervisning og forskning indenfor taktologi tager udgangspunkt i det taktopensum, som er udvalgt af Kyrias Taktologielektorat. Taktopensummet danner desuden grundlag for certificering indenfor taktologi.
Taktokoncepter
Enkelte fænomener indenfor taktologi bliver omtalt som taktokoncepter, hvis de ikke passer i andre kategorier.
Taktologisk diskussion
Blandt de, der har svært ved at skelne mellem, om noget er relateret til stratologi eller taktologi, er der opstået følgende tommelfingerregel: Spørg dig selv, om du fører en hær eller et sværd? Et sværd er taktologi, mens utallige er stratologi. Grænset er dog lidt mindre skarp. Eksempelvis er to mindre grupper, der slås med sværd mod hinanden, som udgangspunkt stadigt tilknyttet taktologi, hvis det handler om hvilke kampteknikker de anvender, mens det at se dem som en samlet enhed, der bevæger sig gennem terræn og forholde sig til hvor de befinder sig på en slagmark, i forhold til andre grupper, er stratologi.
Find artiklen i Krigens Dyd Bog II i Biblioteket.
Grafik
Illustration 1: Casper Starostka.