Tinktur

Tinktur er heraldikelementer, der betegner de heraldiske retningslinjer for farvekombinationer indenfor en given heraldik.

ARISTOLOGISK SKILDRING

Tinktur består ofte både af retningslinjer for direkte farvebrug, men også for en sort/hvid udgave, hvor farver bliver indikeret ved hjælp af mønstre.

Anvendelse af tinktur

Indenfor Fladlandsk Aristologi er de ædle farver, som Lensejere kan vælge imellem, blå, grøn, gul, hvid, lilla, rød og sort. Hver farve har et mønster tilknyttet, som bliver anvendt, hvis det bliver illustreret i en sammenhæng, hvor der ikke er farve til rådighed. Hver farve har derudover en speciel symbolik, alt efter hvilke andre farver den er sammensat med.

Indenfor Fladlandsk Aristologi er der også en oversigt over tinktur i Fladlandets Symbolordværk.

Tinkturfarver

Indenfor Fladlandsk Aristologi er der følgende anerkendte farver indenfor tinktur, som gælder for Fladlandske Storslægter.

Heraldic Shield Azure.svgBlå (vandrette streger)
Hvis blå bliver sat sammen med gul, hvid eller sort, tæller blå som førstefarve. Hvis blå er førstefarven, symboliserer den Guddommen Extazia og hendes værdier.
Heraldic Shield Vert.svgGrøn (diagonale fra øverst venstre)
Hvis grøn bliver sat sammen med gul, hvid eller sort, tæller grøn som førstefarve. Hvis grøn er førstefarven, symboliserer den Guddommen Vartigan og hans værdier.
Heraldic Shield Or.svgGul (prikker)
Hvis gul bliver sat sammen med hvid, sort eller lilla, tæller gul som førstefarve. Hvis gul er førstefarven, symboliserer den Guddommen Eurika og deres værdier. Hvis gul er sekundærfarven, symboliserer den et Guddommeligt mandat og visdom.
Heraldic Shield Argent.svgHvid (blankt)
Hvis hvid bliver sat sammen med sort, tæller sort som førstefarve. Hvid kan ikke være førstefarve. Hvis hvid er sekundærfarven, symboliserer den diplomati og forhandlingsvilje.
Heraldic Shield Purpure.svgLilla (diagonale fra øverst højre)
Hvis lilla bliver sat sammen med hvid eller sort, tæller lilla som førstefarve. Hvis lilla er førstefarven, symboliserer den det eksotiske og fremmede. Hvis lilla er sekundærfarven, symboliserer den også det eksotiske og fremmede.
Heraldic Shield Gules.svgRød (lodrette streger)
Hvis rød bliver sat sammen med gul, hvid eller sort, tæller rød som førstefarve. Hvis rød er førstefarven, symboliserer den Guddommen Archimedes og deres værdier.
Heraldic Shield Sable.svgSort (gitter/helfarver)
Hvis sort bliver sat sammen med hvid, tæller sort som førstefarve. Hvis sort er førstefarven, symboliserer den traditionsfunderet balance og et potentielt sort/hvidt verdenssyn. Hvis sort er sekundærfarven, symboliserer den handlekraft og kampiver.

Anerkendte kombinationer

Følgende er de anerkendte farvekombinationer for Fladlandske Storslægter.

Heraldic Shield Azure.svgHeraldic Shield Argent.svgBlå/hvid symboliserer en Extaziatro slægt med fokus på diplomati og forhandlingsvilje.
Følgende farvekombination er reserveret af Slægten Vega.
Heraldic Shield Azure.svgHeraldic Shield Or.svgBlå/gul symboliserer en Extaziatro slægt med fokus på Guddommeligt mandat og visdom.
Følgende farvekombination er reserveret af Slægten Dérkomai.
Heraldic Shield Azure.svgHeraldic Shield Sable.svgBlå/sort symboliserer en Extaziatro slægt med fokus på handlekraft og kampiver.
Følgende farvekombination er reserveret af Slægten Cabello.
Heraldic Shield Vert.svgHeraldic Shield Argent.svgGrøn/hvid symboliserer en Vandringsmandstro slægt med fokus på diplomati og forhandlingsvilje.
Følgende farvekombination er reserveret af Slægten Folkaætten.
Heraldic Shield Vert.svgHeraldic Shield Or.svgGrøn/gul symboliserer en Vandringsmandstro slægt med fokus på Guddommeligt mandat og visdom.
Følgende farvekombination er ikke reserveret af en Fladlandsk Storslægt.
Heraldic Shield Vert.svgHeraldic Shield Sable.svgGrøn/sort symboliserer en Vandringsmandstro slægt med fokus på handlekraft og kampiver.
Følgende farvekombination er reserveret af Slægten Langsaxing.
Heraldic Shield Gules.svgHeraldic Shield Argent.svgRød/hvid symboliserer en Archimedestro slægt med fokus på diplomati og forhandlingsvilje.
Følgende farvekombination er reserveret af Slægten Argenor.
Heraldic Shield Gules.svgHeraldic Shield Or.svgRød/gul symboliserer en Archimedestro slægt med fokus på Guddommeligt mandat og visdom.
Følgende farvekombination er reserveret af Slægten Liopantra.
Heraldic Shield Gules.svgHeraldic Shield Sable.svgRød/sort symboliserer en Archimedestro slægt med fokus på handlekraft og kampiver.
Følgende farvekombination er reserveret af Slægten Falkhion.
Heraldic Shield Or.svgHeraldic Shield Argent.svgGul/hvid symboliserer en Eurikastro slægt med fokus på diplomati og forhandlingsvilje.
Følgende farvekombination er reserveret af Slægten DeChatara.
Heraldic Shield Or.svgHeraldic Shield Sable.svgGul/sort symboliserer en Eurikastro slægt med fokus på handlekraft og kampiver.
Følgende farvekombination er reserveret af Slægten Valravn.
Heraldic Shield Or.svgHeraldic Shield Purpure.svgGul/lilla symboliserer en Eurikastro slægt med fokus på det eksotiske og fremmede.
Følgende farvekombination er reserveret af Slægten Pajari.
Heraldic Shield Purpure.svgHeraldic Shield Sable.svgLilla/sort symboliserer en slægt med fokus på det eksotiske og fremmede, samt på handlekraft og kampiver.
Følgende farvekombination er reserveret af Slægten Udgårdsætten.
Heraldic Shield Purpure.svgHeraldic Shield Argent.svgLilla/hvid symboliserer en slægt med fokus på det eksotiske og fremmede, samt på diplomati og forhandlingsvilje.
Følgende farvekombination er ikke reserveret af en Fladlandsk Storslægt.
Heraldic Shield Sable.svgHeraldic Shield Argent.svgSort/hvid symboliserer en slægt med fokus på det eksotiske og fremmede, samt på diplomati og forhandlingsvilje.
Følgende farvekombination er reserveret af Slægten Rechtsfelt.

Offgame Information

Senest opdateret: 23. januar, 2023