Tjæretørv

Tjæretørv er en forsyning, der består af stakke af firkantet udskårne stykker mosejord, som indeholder tjæreholdigt, brændbart plantemateriale, som nyttigt at fyre med.

KARTOLOGISK SKILDRING

I Fladlandet bliver tørv pakket og eksporteret fra Shjanti i Morænen.

Efterspørgsel

Tjæretørv er især efterspurgt i Khamako i Firkløveret, Zanadu i Markova, Kharvas og Hybenholt i Khatan, og Neisina i Neyala. 

ADVOLOGISK SKILDRING

Tjæretørv er en forudsætning for fremstilling af jernsendinger, stålsendinger, skrottegodt, finglas, sølvblokke og guldblokke.

Indenfor Fladlandsk advologi er tjæretørv anset for at have sendingsværdi 1 og betegnet som en eksportvare og kædevare.

KONSULOGISK SKILDRING

Tjæretørv bliver oftest pakket i stakke, viklet ind i voksbehandlet stof, for at gøre dem lettere at transportere, uden at tjæren løber ud. Tjæretørv kan blive gravet op fra mose- eller sumpjord. Tjæretørv er ofte billigere end at fyre med kul, og den særlige tjæreholdige, tørrede sumpjord brænder yderst længe og meget varmt. Tjæretørv er en meget beskidt og smudsig handelsvare, som nogle handelsfolk synes grisser for meget på deres pæne fartøjer til at de vil handle med det. Det bliver ikke bedre af, at hvis først der er gået blot en lille glød i det brandbare materiale, så vil hele skibet med sikkerhed brænde op, da det er meget svært at slukke igen. Heldigvis er det kun hvis tørven tørrer i varmt vejr, at den bliver let antændelig.

Offgame Information

Senest opdateret: 6. december, 2021