Tjæretørv

Tjæretørv er en forsyning, der består af stakke af firkantet udskårne stykker mosejord, som indeholder tjæreholdigt, brændbart plantemateriale, og derfor er nyttige at fyre med.

KARTOLOGISK SKILDRING

I Fladlandet bliver tørv pakket og eksporteret fra Shjanti i Morænen.

Efterspørgsel

Tjæretørv er især efterspurgt i Khamako i Firkløveret, Zanadu i Markova, Kharvas og Hybenholt i Khatan, samt Neisina i Neyala. 

ADVOLOGISK SKILDRING

Tjæretørv er en forudsætning for fremstilling af jernsendinger, stålsendinger, skrottegodt, finglas, sølvblokke og guldblokke.

Indenfor Fladlandsk advologi er tjæretørv betegnet som en eksportvare og kædevare. De har desuden sendingsværdi 1.

KONSULOGISK SKILDRING

Tjæretørv bliver oftest pakket i stakke og viklet ind i voksbehandlet stof, for at gøre dem lettere at transportere, uden at tjæren løber ud. Tjæretørv kan blive gravet op fra mose- eller sumpjord. Tjæretørv er ofte billigere end at fyre med kul, og den særlige tjæreholdige, tørrede sumpjord brænder yderst længe og varmt. Tjæretørv er en meget beskidt og smudsig handelsvare, som nogle handelsfolk synes, grisser for meget på deres pæne fartøjer til, at de vil handle med det. Det bliver ikke bedre af, at hvis først der er gået blot en lille glød i det brandbare materiale, vil hele skibet med sikkerhed brænde op, da det er meget svært at slukke igen. Heldigvis er det kun, hvis tørven tørrer i varmt vejr, at den bliver let antændelig.

Offgame Information

Senest opdateret: 11. august, 2022