Trolde

Trolde er vætter, der er menneskelignende med hale og pelsede ører, som forsøger at undergrave menneskelig fornuft og moral.

BÆSTOLOGISK SKILDRING

Trolde bliver ifølge myten set som bitre og sammenbidte. Myter fortæller, at trolde stiller spørgsmål til det, der er logisk for fornuftige mennesker, hvorefter de forsøger at så tvivl om både viden og moral. Trolde bliver forbundet med meget overtro, og mange folk har fortalt, at især gamle trolde kan virke skræmmende.

Indenfor Fladlandsk bæstologi er trolde betegnet som middelstore, ualmindelige, middelændrende, middelfarlige og humanoide.

Kategorisering af trolde

Trolde er gennem bæstvejning kategoriseret på følgende måde:

  • Størrelsesgrad: Trolde er ifølge en myte blevet sammenlignet med et menneske i størrelse, og de bliver derfor kategoriseret som værende middelstore.
  • Væsentræk og type: Trolde bliver beskrevet som værende samme størrelse som et menneske, hvilket gør dem humanoide, og de bliver derfor kategoriseret som vætter.
  • Sjældenhedsgrad: Fortolkning af myterne fortæller, at trolde befinder sig på mørke steder, som eksempelvis i dybe skove i vildegne, oftest blevet set i områder nær bjerge. Det bliver beskrevet, at det ofte forudsætter, at folk medbringer noget at lokke med såsom løg, så derfor bliver de kategoriseret som ualmindelige.
  • Kraftgrad: Trolde bliver beskrevet som værende i stand til at lave sig til sten, hvis de bliver vrede. De har efter sigende også så stærke stenstærke knogler, at de kan knuse rustning og våben ved at slå på det. Trolde bliver derfor betegnet som middelændrende.
  • Farlighedsgrad: Trolde bliver beskrevet som værende manipulerende og udspekulerede. De bliver derfor kategoriseret som værende middelfarlige.
  • Trin: Trolde bliver beskrevet som middelstore, ualmindelige, middelændrende og middelfarlige, hvilket fører til, at de bliver kategoriseret som trin 3 vætter.
  • Varianter: Det er ifølge Navíos Bæstologielektorat ikke registreret varianter af trolde.

Oplevelsen af et møde med en trold

Mødet med en trold bliver beskrevet som perspektivforskydende og skamfuldt. Trolde har evnen til at få mennesker til at skamme sig over ting, som de ikke burde skamme sig over. Trolde er bitre væsner, der har opgivet livet og det smukke i at leve, og som lader deres bitterhed ramme menneskene i deres nærvær. I nærheden af trolde vil små skulpturer stikke op eller være formet af jorden. Tanker om ens skyld i verden skæbne rammer: “Måske ville verden være bedre uden mig.”

Offgame Information

Senest opdateret: 24. januar, 2024