KARTOLOGISK SKILDRING
Ulvegabet befinder sig nord for Riget Fladlandet. Vildegnen grænser op til Lenet Nordskoven, samt vildegnene Frossahvælv og Tavshedskrybben.
Indenfor Fladlandsk kartologi er Ulvegabet betegnet som en mellemstoregn.
Terræn og natur
Terrænet er skovland og klippegrund. Det er en stor, skovfyldt dal med især mange farlige rovdyr og kødædende planter. Måske er der også næsehjørninge.
Landmærker
Vildegnen indeholder ingen landmærker.
Områdefortællinger
Vildegnen indeholder ingen områdefortællinger.
Strækninger
Vildegnen indeholder ingen strækninger.
Byer
Vildegnen indeholder ingen byer.
Seværdigheder
Vildegnen indeholder følgende steder, der er betegnet som seværdigheder: ruinen Hylepladsen.
Eksportvarer
Vildegnen indeholder ingen eksportvarer.
KONSULOGISK SKILDRING
Befolkningen består af vildninge, som er exceptionelle jægere og fældebyggere. De lokale er kyniske, glubske og klare i spyttet om, at kun de stærkeste overlever. Vildningene er nomader, der jager fra bytte til bytte og pryder sig med deres byttedyrs tegn. Det er oftest med den forudsætning, at Nordskoven er blevet for kedelig. De lokale hævder, at vildegnen er det eneste sted, der er værdigt for exceptionelle jægere som dem selv. Tilrejsende bør kun gå ind i vildegnen, hvis de har lært at jage med spyd og bue – aldrig med krudtvåben.
Beskæftigelser
Jæger.
Kulturer i egnen
Vildegnen indeholder ingen anden kultur.
ENTOLOGISK SKILDRING
I vildegnen bliver følgende afdyrkelser praktiseret: Gammeltroen.
Entiteter
Vildegnen indeholder tilstedeværelse af følgende entiteter:
Sjarikán, der er daimon og dominator.
BÆSTOLOGISK SKILDRING
Der er ifølge myter risiko for at møde khrysaorer i vildegnen, men det er nok bare pludseligt nedfaldne grene under en storm. Måske.
KRONOLOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk kronologi blev Ulvegabet første gang omtalt under Ragnars Gyldne Regime (750-700 FNFT). Indtil da havde der ikke været et klart skel italesat for, hvor vildegnen Tavshedskrybben sluttede mod øst, men det kom der, da Langsaxingeætten havde sendt flere folk afsted for at undersøge området. Vildegnen blev navngivet Ulvegabet, da hele egnen tilsyneladende fortærede de fleste, der rejste derind, som var de vandret ind i gabet på en stor ulv.