Urd

Urd er en titan, der er dominator af vildegnen Fellgromm, og som er berygtet for at fortære alle raske, rene tilrejsende.

ENTOLOGISK SKILDRING

Urd er ifølge myten et kolosalt, ældgammelt træformet væsen, der skuer ud over Fellgromm fra et sted omkring midten af vildegnen. Urd bliver omtalt som Urtræet, da myten fortæller, at det er det ældste af alle træer, som er vokset op fra en kilde med helende kræfter. Myten fortæller, at Urds rødder strækker sig ud i hele Fellgromm. Rødderne hiver raske folk ned i mosen, så de kan blive føde og næring for titanen. Urd lader kun de syge rejse ind i dens domæne i søgen efter dens helbredende urter og bark. Men de, der når ind til titanen, og får dens bark, når sjældent ud igen med urterne og barken i behold. For hvis mosen ikke nåede at tage de tilrejsende på vejen ind, så sluger den dem på vejen ud af vildegnen.

Lokalbefolkningen hævder, at Urd udelukkende er aktiv under overfladen på mosen, og at titanen først kan smage tilrejsendes tilstedeværelse, når de kommer i kontakt med mosevandet. Lokalbefolkningen anbefaler, at tilrejsende indsamler og spiser snyltemos inde i vildegnen fremfor selv at medbringe mad. Det er også bedst at undgå at tænde bål, hvis overlevelse står øverst på ønskelisten.

En teori beskriver, at saften og barken fra Urds stamme kan blive brugt til at kurere særligt farlige sygdomme. Det er dog begrænset, hvor langt fra Urd saften og barken kan blive transporteret, før kraften fortager sig.

Kategorisering af Urd

Urd bliver kategoriseret som en trin 5 titan af varianten dominator. Du kan her læse begrundelsen for kategoriseringen:

Orakeltegn: Der er ingen observationer af orakeltegn for Urd, så det bliver formodet, at entiteten er ude af stand til at skabe dem.

Tilstedeværelse: Urds tilstedeværelse er blevet observeret indenfor vildegnen Fellgromm. Derfor bliver tilstedeværelsen kategoriseret som dækkende en mellemstoregn.

Indflydelse: Urds indflydelse er blevet observeret indenfor vildegnen Fellgromm og Lenet Jyrkakysten. Derfor bliver tilstedeværelsen kategoriseret som dækkende en storegn.

Rækkevidde: Urds rækkevidde bliver ud fra tilstedeværelse og indflydelse beregnet til at strække sig indenfor. Derfor bliver rækkevidden kategoriseret som dækkende en kæmpeegn.

Trin: Urd bliver ud fra orakeltegn og rækkevidde beregnet til at være en trin 5 entitet.

Type: Urd bliver beskrevet som havende én fast, fysisk form. Den bliver derfor kategoriseret som en titan.

Variant: Urd er den mest magtfulde entitet i det domæne, som den befinder sig i, og bliver derfor kategoriseret som en dominator.

Tilbedelse: Urd bliver ofte tilbedt af folk, der er ekstremt interesserede i urter. Det er ifølge EVEA’s Tempellov tolereret at tilbede eller indgå en orakelpagt med entiteten. Tilbedelse af entiteten bliver set som en del af trosretningen gammeltroen.

Oplevelsen af Urd

Mødet med titanen bliver beskrevet som en følelse af enorm håbløshed og udmattelse. I nærheden af titanen er landskabet afmattet for enhver farve, og landet er dækket af en evig kold, klam tåge. Dyndet og mudderet er så tykt, at hvert eneste skridt kræver en enorm styrke at træde. Træets store rødder skyder op overalt omkring i mosen, hvor de står overgroet med mos. Der er en konstant lyd af summende fluer og myg. Fra mosevandet stiger store, stinkende bobler. Enhver sygdom båret i landskabet vil blusse op, og ens krop vil føles tung og svagelig. Tanker vil blive forvirrede og håbløse, som om ens rejse er nyttesløs. Minder om at synke ned i et rart, varmt bad og glemme alt vil langsomt trænge sig på.

Offgame Information

Senest opdateret: 8. september, 2023