Vættetræk

Vættetræk er en tilstandsbetegnelse, der betegner vættelignende, fysiske kendetegn ved mennesker, som indikerer, at de er vildlinge eller måske endda skiftinger.

ARISTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk Aristologi bliver alternative øjenfarver eller tilfælde, hvor øjne har forskellige øjenfarver set som tegn på visdom og indsigt og dermed ikke i sig selv som vættetræk. Der er to markante undtagelser. Det drejer sig om hvis personen er af lavere stand end Lavadelig og/eller også har andre typer af vættetræk. i så fald bliver alternativ/forskellig øjenfarve betragtet som vættetræk på normal vis.

BÆSTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk bæstologi er vættetræk eksempelvis lange ører, en hale, sære øjenfarver, såsom røde eller gule, måske endda med slangelignende pupiller. Det kan også være store moslignende totter af hår på enten hænder eller fødder. Nogle udvikler endda klør på fingre eller tæer. Bemærk at udtrykket vættetræk bliver indimellem forvekslet med væsentræk, da de lyder meget ens.

DISSEKTOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk dissektologi er vættetræk ofte tabuiseret og noget, mange undgår at tale om. Mange helbredere må sværge på deres liv, at de ikke fortæller det videre, hvis de har opdaget, at en person har vættetræk. Det er uklart, hvordan vættetræk opstår, men den mest udbredte opfattelse er, at folk, der har rejst gennem vildegne, har større risiko for at udvikle dem.

Undersøgelse og behandling af vættetræk

Nogle helbredere er villige til at forsøge at skjule vættetræk gennem en risikabel behandling, kaldet korrigi, der dog ikke ændrer på, hvorvidt en person er en skifting, men det kan være en måde at skjule det på. Personer, der kan udføre korrigi bliver kaldt korrigikyndige. Der er desuden helbredere, der forsøger at genskabe vættetræk, fjernet med korrigi. Det er risikabelt, men potentielt muligt gennem kropsskulpturering. Personer, der kan udføre kropsskulpturering bliver kaldt kropsskulptører.

Offgame Information

Senest opdateret: 4. oktober, 2023