Vildlinge

Vildlinge er åndevæsner, der måske oprindeligt var mennesker, men hvis krop og sind er blevet forandret, nærmest forvredet af vildmagi.

DISSEKTOLOGISK SKILDRING

Der er meget mystik forbundet med vildlinge, og de er ofte meget forskellige. Der er enighed om, at en vildling er blevet så påvirket af vildmagi, at vedkommende nu i både udseende og adfærd fremstår umenneskelig, men da nogle vildlinge har vættetræk, kan de være svære at skelne fra skiftninger.

BÆSTOLOGISK SKILDRING

Der er fortsat debat i Fladlandet om, hvorvidt vildlinge burde blive kategoriseret som personer eller som åndevæsner, så indtil videre bliver de ikke set som værende nogen af delene, men et sted imellem. Nogle forveksler desuden vildlinge med vildninge.

Indenfor Fladlandsk bæstologi er vildlinge betegnet som middelstore, ualmindelige, humanoide, korrupterede, småændrende og middelfarlige.

Vildmagiens vætter

Det er uklart præcis hvad der udløser at vildlinge opstår, men en udbredt teori går på at vildlinge bliver formet af den vildmagi, der omgiver vætter. Hvilken vætte, der var i nærheden da vildlingen opstod, har tilsyneladende indvirkning på hvilken væsenvariant af vildling, der opstår.

Kategorisering af vildlinge

Vildlinge er gennem bæstvejning kategoriseret på følgende måde

  • Størrelsesgrad: Vildlinge er ifølge en myte blevet sammenlignet med et menneske i størrelse, og de bliver derfor kategoriseret som værende middelstore.
  • Væsentræk og type: Vildlinge bliver beskrevet som værende samme størrelse som et menneske, hvilket gør dem humanoide. De bliver desuden beskrevet som værende en form for vanskabning i ubalance, hvilket gør deres grundform korrupteret. De bliver derfor kategoriseret som værende åndevæsner.
  • Sjældenhedsgrad: Der er blevet observeret tilstedeværelsen af vildlinge i udkanten af vildegne. Der virker ikke til at være et mønster i forhold til, hvilket terræn de befinder sig i. Vildlinge dukker nogle gange op fra en vildegn og virker til at have mistet fornemmelse af tid og hvem de er. Det kan være svært at opdage dem inde i en vildegn, fordi de ligner deres omgivelser så meget. Derfor bliver vildlinge kategoriseret som værende ualmindelige.
  • Kraftgrad: Det virker til, at de fleste vildlinge kan holde til mere skade fra våben end mennesker. Derudover virker det til, at folk i nærheden af vildlinge ofte bliver ramt af forgiftninger. Vildlinge bliver derfor kategoriseret som værende småændrende.
  • Farlighedsgrad: Vildlinge bliver beskrevet som værende lidt ude af trit med deres omverden, og at deres kræfter rammer folk i nærheden uden at de har opdaget det, hvilket kan forvolde stor skade på andre. Vildlinge bliver derfor kategoriseret som middelfarlige.
  • Trin: Vildlinge bliver beskrevet som middelstore, ualmindelige, humanoide, korrupterede, småændrende og middelfarlige, hvilket fører til, at de bliver kategoriseret som trin 3 åndevæsner.
  • Varianter: Det er ifølge Navíos Bæstologielektorat mange varianter af vildlinge. Eftersom de virker til at være opstået ud fra vætters vildmagi, er der måske endda én for hver type af vætter.

Oplevelsen af et møde med en vildling

Mødet med vildlinge bliver beskrevet som håbløst og frygtligt. Vildlinge ligner mennesker, men de er blevet fortabt og fravalgt samfundet, hvilket har sat sig i deres kroppe og sind. I nærheden af vildlinge er ødelæggelse og smadrede områder. Tanker om, hvordan Fladlandet, druknet i en plage af vildlinge rammer: “Vores samfund ville gå itu.”

Offgame Information

Senest opdateret: 3. oktober, 2023