Vyrmhalsruinen

Vyrmhalsruinen er en ruin, der befinder sig i vildegnen Ormeskoven og var tidligere en fæstning bygget af magiske sten.

KARTOLOGISK SKILDRING

Vyrmhalsruinen er ikke meget at se på. Størstedelen af stenene fra den tidligere fæstning er blevet fjernet, og det samme er det meste af de møbler, der var i den. Ruinen er overgroet og nem at overse for forbipasserende.

KOSMOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kosmologi har der været en opfattelse af, at Vyrmhalsruinen bestod af en slags magisk ladede sten. Der er dog næppe mange af de sten tilbage i ruinen, da de er blevet anvendt til at opføre fæstningen Sofienborg med. Netop fordi de måske indeholdt magiske egenskaber.

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi blev Vyrhalsruinen første gang nævnt, da den oprindeligt blev opført som en fæstning i Torccelheimsk byggestil under Ragnars Gyldne Togter (800-750 FNFT) under navnet Vyrmhal, i hvad der, dengang, ikke var en vildegn. Fæstningen blev senere Lensfæstning i Lenet Alzark, indtil den blev ødelagt i krig under De Grå Dekader (112-78 FNFT). I 5 ENFT blev de fleste af fæstningens sten hentet og anvendt til at opføre Sofienborg med. I Skrivende Stund er kun Vyrmhalsruinen tilbage af den gamle fæstning og Vyrmhal er dermed en forældning af Vyrmhalsruinen.

Offgame Information

Senest opdateret: 27. december, 2022