Bakkedalen

Bakkedalen er et Len i Riget Fladlandet, der er kendt for, at halvdelen af Lenet er blevet oversvømmet og nu ligger under søvand.

KARTOLOGISK SKILDRING

Bakkedalen befinder sig i den sydøstlige del af Fladlandet. Lenet grænser op til Lenene Allesia, Kronlenet, Morænen, Svartunil, Sydlenet og Tågedalen. Lenet består af syv Herreder.

Indenfor Fladlandsk kartologi er Bakkedalen betegnet som en mellemegn.

Terræn og natur

Terrænet er græsland, skovland, vandområde og vådområde. I vådområderne er træerne primært rødel, ask og pil, da deres rødder kan holde til den store mængde vand. Rødderne giver samtidig områdets fisk stor mulighed for at trives, hvilket også gør, at særligt fisk er tilgængelige i Lenet. Resten af Lenet er præget af adskillige bakker og bærer tydeligt præg af engang at have været større. Bakkedalens landskab og terræn har ændret sig markant, da vandet blev drænet fra Lenet Firkløveret, hvilket medførte oversvømmelse af en stor del af Bakkedalen. Et stort areal står derfor nu enten under vand eller er blevet til vådområde. Lidt specielt for Lenet er der stadig spor efter, at egnen var en Azurransk Storkoloni ved, at der er snorlige, brolagte veje, der nærmest skærer igennem bakkerne.

Landmærker

Lenet indeholder søen Tågebakken og øen Vestbakken.

Områdefortællinger 

Lenet indeholder områdefortællingen Gravhøjsbæltet og er en del af områdefortællingen Hjertelandet.

Strækninger

Lenet indeholder ingen strækninger.

Byer

Lenet indeholder Registad, samt Lensstaden Cacremil.

Seværdigheder

Lenet indeholder følgende steder, der er betegnet som seværdigheder: Blomsterbakken og Gravhøjskrypten.

ARISTOLOGISK SKILDRING

Lensejeren af Bakkedalen er Slægten Folkaætten.

CELESTOLOGISK SKILDRING

I Lenet bliver følgende Religioner praktiseret: EVEAtroen.

Alle favoriseringer er lige udbredte i Lenet.

Helligdomme

Lenet indeholder følgende kendte Helligdomme: Bakkedalens Tempel.

Guddomme

Lenet er velsignet med tilstedeværelse af følgende Guddomme:

Extazia, Vartigan, Eurika og Archimedes, der er dominatorer.

KONSULOGISK SKILDRING

Befolkningen er kendt for at være svær at imponere, men rigtig glad for vandreture.

Beskæftigelser

Fisker, færgefører, gravrytter og tørvegraver.

Kulturer i egnen

Egnshøjtider inkluderer, at der i maj bliver holdt en fest, hvor en række af de mindre landsbyer går sammen for at feste, genfortælle fortidens historier og spise god mad. Maden bliver samlet ved, at en gruppe går fra hus til hus og synger en majvise.

Egnsprøver indebærer at fortælle en af egnens gamle historier under en samling, der bliver holdt hvert halve år. Lenets ældre videregiver historierne til værdige unge, og der er prestige i at fortælle en historie, ingen andre fortæller.

Egnsretter inkluderer en krydret suppe, hvorpå der er blevet placeret en valmue, som er blevet plukket fra toppen af en af gravhøjene. Når suppen bliver spist, er tanken, at valmuen kan minde om, at det er god skik at ære sine aner og deres bedrifter.

Egnsskikke indebærer at bruge Gravhøjskrypten som et sted, hvori stridende parter kan holde møde og forhandle, indtil de er blevet enige om et forlig. At stå i et rum fyldt med døde fra lange krige, virker ofte som god inspiration til at finde fredelige løsninger.

ENTOLOGISK SKILDRING

I Lenet bliver følgende afdyrkelser praktiseret: Gammeltroen.

Entiteter

Lenet indeholder ikke tilstedeværelsen af entiteter.

KRONOLOGISK SKILDRING

Indenfor Fladlandsk kronologi blev Bakkedalen oprettet under Dødshøsten (900-850 FNFT), hvor det første gang blev omtalt som én samlet egn (bestående af det der senere blev Bakkedalen, Morænen og Svartunil). Under Gnistens Inddæmning (450-400 FNFT) blev Bakkedalen mindre, da et område blev fraskilt og oprettet som egn med navnet Morænen. I 289 FNT blev Bakkedalen formaliseret som værende et Fladlandsk Len, som en del af nyetableringen af Riget Fladlandet. Samtidigt blev en del af Sydlenet adskilt og i stedet tilknyttet Bakkedalen.

Offgame Information

Senest opdateret: 26. september, 2023