KARTOLOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk kartologi er Bastion Nadeszya kendt for at bestå af rester af gamle Azurranske belejringsmaskiner. Ligesom med byen Zánadu, der omkranser fæstningen, er Bastion Nadeszya fortrinsvis bygget af materialer, der ikke kan brænde, hvilket primært vil sige sten og metal. Borgen ser generelt dyster og skrækindjagende ud i kontrast til attraktionen Håbets Flamme, der fra toppen af borgen sender stærkt lys mod nordvest. Håbets flamme forsøger at mildne fæstningens udtryk og indbyde flygtninge til at søge tilflugt i sikkerhed bag dens mure.
Fæstningens attraktioner
Fæstningen indeholder attraktionen Håbets Flamme.
STRATOLOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk stratologi er Bastion Nadeszya betegnet som Lensfæstning, slot og slægtsfæstning for Slægten Pajari.
KRONOLOGISK SKILDRING
Indenfor Fladlandsk kronologi blev fæstningen opført i år 497 FNFT (under Standhaftighedens Skjolde) i Azzuransk byggestil med et ukendt navn. I marts år 284 FNFT (under Accalias Århundrede) blev Bastion Nadeszya besejret, jævnet med jorden og efterladt som ruin. Dermed blev Den Azurranske Storkoloni opløst, og Azurranene flygtede tilbage, hvor de kom fra. I maj år 142 FNFT (under Opblomstringen) var fæstningen blevet genopbygget af de materialer, som det var muligt at finde, og blev omdøbt til at hedde Bastion Nadeszya, fordi byggestilen var Azurransk. På toppen af fæstningen var fyrtårnet Håbets Flamme blevet opført. Samme måned blev fæstningen erklæret for Lensfæstning for Markova og slægtsfæstning for Slægten Pajari.
Kronologisk diskussion
Indenfor Fladlandsk kronologi er der en del diskussion omkring fæstningens grundlæggelse, da det på ingen måde er muligt at opføre en fæstning så hurtigt. Derfor er der opstået en del teorier om, hvad der måtte være foregået. En af de mest udbredte teorier er, at der må være tale om en første udgave af fæstningen, som har været usædvanligt lille og først senere blevet bygget større. Der er dog ingen optegnelser af den oprindelige fæstning, så det har været umuligt at afgøre.