Perytoner

Perytoner er fabelvæsner, der ligner en blanding af en hjort og en rovfugl, men som er en kynisk, menneskeædende jæger.

BÆSTOLOGISK SKILDRING

Der er kun få personer, der mener at have set en peryton. Myter fortæller, at perytoner gerne lader mennesker komme tæt på. De står inde mellem træerne og fremstår som en forsigtig hjort, især hvis det virker til at være en jæger, der prøver at nærme sig. Men når først mennesket er kommet tæt nok på, så bliver jægeren den jagede for en peryton kan bevæge sig ekstremt hurtigt, selv gennem tæt bevoksning.

Indenfor Fladlandsk bæstologi er perytoner betegnet som uhumanoide, middelstore, ualmindelige, nærlivsændrende og livsfarlige.

Kategorisering af perytoner

Perytoner er gennem bæstvejning kategoriseret på følgende måde:

  • Størrelsesgrad: Perytoner er i myter blevet sammenlignet med geparter i størrelse, og de bliver derfor kategoriseret som værende middelstore.
  • Væsentræk og type: Perytoner bliver beskrevet som værende en anden form end et menneske, hvilket gør dem uhumanoide, og de bliver derfor kategoriseret som fabelvæsener.
  • Sjældenhedsgrad: Myter fortæller, at perytoner er svære at finde, men de er blevet set i vildegnen Mørkeskoven og har særligt en appetit for at spise jagthunde, som dermed muligvis kan blive brugt som lokkemad, hvilket gør, at perytoner bliver betegnet som ualmindelige.
  • Kraftgrad: Ifølge myter er det mest kraftfulde ved perytoner, at de bevæger sig gennem tæt bevoksning med en så høj fart, at det må betyde, at de er i besiddelse af særlige kræfter, for ellers ville deres vinger ramme imod grene, og de ville flyve ind i træer, hvilket gør, at perytoner bliver betegnet som nærlivsændrende.
  • Farlighedsgrad: Eftersom perytoner bliver betegnet som nærlivsændrende, og da myterne beskriver deres adfærd som velovervejet, bliver de vurderet til at være livsfarlige.
  • Trin: Eftersom perytoner bliver beskrevet som middelstore, ualmindelige, nærlivsændrende og livsfarlige, konkluderer bæstvejningen, at de er trin 4 fabelvæsner.
  • Varianter: Det er ifølge Navíos Bæstologielektorat ikke registreret varianter af perytoner.

Oplevelsen af mødet med en peryton

Mødet med en peryton bliver beskrevet som sælsomme. I nærheden af perytoner vil skoven ofte minde om sig selv, den vil være i live og den vil udvikle sig. Perytoner er beskrevet som gående tæt på mennesker, måske endda lige så nysgerrige på os, som vi er på dem. Perytoner kan til forveksling blive sammenlignet med hjorte. Tanker om at løbe om kap med dem rammer sindet: “Hvem af os kan mon løbe hurtigst?”

Offgame Information

Senest opdateret: 2. oktober, 2023